settings icon
share icon
Kysymys

Kuinka voin tietää olevani rakastunut?

Vastaus


Rakkaus on voimakas tunne-elämys. Se motivoi meitä elämässämme. Teemme monia tärkeitä päätöksiä tämän tunteen perusteella; menemme jopa naimisiin, koska tunnemme olevamme rakastuneita. Ehkä tästä syystä noin puolet ensimmäisistä avioliitoista päättyy eroon. Raamattu opettaa meille, että oikea rakkaus ei ole sellainen tunne, joka tulee ja menee, vaan päätös. Meidän ei pidä rakastaman vain niitä, jotka rakastavat meitä. Meidän pitäisi rakastaa jopa niitä, jotka vihaavat meitä, samoin kuin Kristus rakastaa rakastamattomia. "Rakkaus on kärsivällinen, rakkaus on lempeä. Rakkaus ei kadehdi, ei kersku, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaa etuaan, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa, ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee totuuden voittaessa. Kaiken se kestää, kaikessa uskoo, kaikessa toivoo, kaiken se kärsii" (1. Kor. 13:4-7).

Rakastuminen voi olla hyvinkin helppoa, mutta meidän pitäisi kysyä tietyt kysymykset, ennen kuin voimme päätellä ovatko tunteemme todellista rakkautta. Ensin, onko tuo kyseinen henkilö kristitty, tarkoittaen sitä, onko hän antanut elämänsä Kristukselle? Onko hän luottanut yksin Kristukseen pelastuakseen? Sinun pitäisi myös kysyä itseltäsi, jos kerran harkitset antavasi sydämesi ja tunteesi tuolle henkilölle, oletko valmis laittamaan tuon henkilön kaikkien muiden ihmisten yläpuolelle ja tuon suhteen ainoastaan Jumala-suhdettasi alempiarvoiseksi. Raamattu opettaa, että kun kaksi ihmistä avioituu, he tulevat yhdeksi lihaksi (1. Moos. 2:24; Matt. 19:5).

Toinen harkittava asia on se, onko tuo rakkauden kohde hyvä ehdokas puolisoksi. Onko hän jo laittanut Jumalan ensimmäiseksi ja kaikkein tärkeimmäksi elämässään? Pystyykö hän antamaan aikaansa ja tarmoaan läpi elämän kestävän avioliiton rakentamiseen? On mahdotonta mitata oikean rakkauden määrää, mutta on tärkeää pystyä erottamaan noudatammeko tunteitamme vai Jumalan tahtoa elämässämme. Oikea rakkaus on päätös, eikä vain tunne. Tosi raamatullinen rakkaus merkitsee sitä, että rakastamme kyseistä henkilöä aina, emmekä ainoastaan silloin, kun tunnemme olevamme rakastuneita.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Kuinka voin tietää olevani rakastunut?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries