settings icon
share icon
Kysymys

Kuinka voin täyttyä Pyhällä Hengellä?

Vastaus


Tärkeä Pyhällä Hengellä täyttymistä käsittelevä jae löytyy kohdasta Joh. 14:16, jossa Jeesus lupasi Hengen tulevan ja asuvan uskovissa pysyvästi. On tärkeää, että erotamme toisistaan Pyhän Hengen asumisen uskovassa ja uskovan Pyhällä Hengellä täyttymisen. Pyhä Henki asuu kaikissa uskovissa, eikä ainoastaan joissakin heistä. Monet raamatunkohdat tukevat tätä päätelmää. Ensinnä, Pyhä Henki annetaan kaikille uskoville ilman poikkeuksia eikä tämän lahjan saamiseen liity muita ehtoja kuin usko Kristukseen (Joh. 7:37-39). Toiseksi, Pyhä Henki annetaan pelastuksen hetkellä (Ef. 1:13). Gal. 3:2 korostaa tätä samaa totuutta toteamalla, että Pyhän Hengen uskovassa asuminen ja Pyhän Hengen sinetöinti tapahtuvat uskon hetkellä. Kolmanneksi, Pyhä Henki asuu uskovassa pysyväisesti. Pyhä Henki on annettu uskovalle käsirahaksi tai sinetiksi tai vakuudeksi hänen tulevasta kirkastumisestaan Kristuksessa (2. Kor. 1:22; Ef. 4:30).

Edellä mainittu Pyhän Hengen asuminen uskovassa on vastakohtana Ef. 5:18 mainitulle Pyhällä Hengellä täyttymiselle. Meidän tulisi olla niin täysin Pyhälle Hengelle alistuneita, että olemme täysin hänen vallassaan ja siten Hengellä täytettyjä. Room. 8:9 and Ef. 1:13-14 kertovat Pyhän Hengen asuvan jokaisessa uskovassa, mutta uskova voi tuottaa surua Hengelle (Ef. 4:30) ja Pyhän Hengen toiminta uskovassa voi sammua (1. Tess. 5:19). Kun me sallimme tämän tapahtuvan, emme koe Hengen täyteyden toimintaa ja voimaa meissä ja meidän kauttamme. Pyhällä Hengellä täyttyminen viittaa siihen, että annamme hänelle vapauden täyttää jokaisen sopukan meissä ja ohjata elämäämme. Tällöin hänen voimansa vaikuttaa meidän kauttamme tuottaen hedelmää Jumalan työssä. Pyhällä Hengellä täyttyminen ei vaikuta ainoastaan ulkoisiin tekoihin, vaan se vaikuttaa myös sisäisiin ajatuksiimme ja tekojemme motiiveihin. Psalmi 19:15 sanoo, "Ota sanani suopeasti vastaan, sanani ja sydämeni ajatukset, turvani ja lunastajani."

Synti estää Pyhällä Hengellä täyttymistä. Kuuliaisuus Jumalalle ylläpitää Hengellä täyttymistä. Ef. 5:18 käskee meitä täyttymään Hengellä, kuitenkaan rukoileminen Pyhällä Hengellä täyttymisellä ei saa sitä aikaan. Ainoastaan kuuliaisuus Jumalan käskyille sallii Hengelle vapauden toimia meissä. Koska synti on saastuttanut meidät, on mahdotonta olla aina täytetty Pyhällä Hengellä. Kun me teemme syntiä, tulisi meidän välittömästi tunnustaa se Jumalalle ja uusia lupauksemme olla Pyhän Hengen täyttämiä ja johtamia.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Kuinka voin täyttyä Pyhällä Hengellä?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries