settings icon
share icon
Kysymys

Kuinka tiedän löytäneeni täydellisen aviopuolison itselleni?

Vastaus


Raamattu ei neuvo meitä, kuinka voimme löytää "täydellisen puolison", eikä se myöskään anna niin tarkkoja ohjeita kuin saattaisimme haluta koskien oikean aviopuolison löytämistä. Mutta Jumalan Sana kertoo meille suoraan, että me emme saa avioitua uskottoman kanssa (2. Kor. 6:14-15). 1. Kor. 7:39 muistuttaa meitä, että vaikka olemme vapaita avioitumaan, meidän pitäisi avioitua ainoastaan Jumalalle otollisten kanssa: toisin sanoen kristittyjen kanssa. Tätä lukuun ottamatta Raamattu on äänetön koskien "oikean" puolison löytämistä.

Miksi Jumala ei kerro meille tarkemmin, millaisia arvoja meidän pitäisi etsiä puolisossamme? Miksi meille ei anneta tarkempia yksityiskohtia näin tärkeästä asiasta? Raamatun perusteella on kuitenkin selvää, kuka on kristitty ja kuinka meidän pitää käyttäytyä ja näin ollen tarkemmat yksityiskohdat ovat tarpeettomia. Kristittyjen pitäisi ajatella samoin tärkeistä asioista ja jos kaksi kristittyä on sitoutunut avioliittoonsa ja Kristuksen kuuliaisuuteen, silloin heillä on jo kaikki tarpeelliset aineet koossa menestykseen. Koska yhteiskunnassamme on valtava määrä nimikristittyjä, on tärkeää olla varovainen ennen kuin solmit elinikäisen avioliiton. Kun sopivan puolisoehdokkaan elämänarvot on tunnistettu ja jos hän on todella halukas olemaan Kristuksen kaltainen elämässään, silloin yksityiskohtien analysointi ja niistä keskusteleminen on helpompaa.

Meidän on ensimmäiseksi oltava varmoja halustamme avioitua. Meidän on oltava riittävän kypsiä nähdäksemme tulevaisuuteen ja omistauduttava liitollemme tuon toisen henkilön kanssa koko loppuelämäksemme. Meidän on myös tiedostettava, että avioliitto vaatii uhrauksia ja epäitsekkyyttä. Parin on syytä opiskella miehen ja vaimon rooleja ja velvollisuuksia käsitteleviä raamatunkohtia (Ef. 5:22-31; 1. Kor. 7:1-16; Kol. 3:18-19; Tiitus 2:1-5; 1. Piet. 3:1-7).

Heidän olisi syytä tuntea toisensa riittävän pitkän ajan, ennen kuin he alkavat keskustella avioliittoon menemisestä. Heidän olisi tarkkailtava toisiaan erilaisissa tilanteissa, kuinka he käyttäytyvät perheenjäsenten ja ystävien seurassa ja millaisten ihmisten kanssa he kuluttavat aikaansa. Henkilön käytös riippuu suuresti siitä, millaisten ihmisten kanssa hän viettää aikaansa (1. Kor. 15:33). Heidän pitäisi olla yhtä mieltä moraalista, raha-asioista, elämänarvoista, lapsista, seurakunnan tilaisuuksiin osallistumisesta, yhteydenpidosta vanhempiinsa kanssa ja työnteosta. Näissä nimenomaisissa asioissa on mahdollisuus erimielisyyksien syntymiseen ja niistä on syytä keskustella huolellisesti etukäteen.

Lopuksi, kaikkien avioliittoa harkitsevien parien olisi syytä osallistua avioliittoseminaariin joko pastorinsa tai muun harjaantuneen kristillisen ohjaajan kanssa. Siellä he oppivat hyödyntämään työkaluja rakentaakseen avioliittonsa Kristukseen pohjautuvalle uskolle ja kuinka jokaista avioliittoa vääjäämättömästi koskettavissa kriisitilanteissa tulisi toimia. Kun kaikki nämä kriteerit on täytetty, pari on valmis päättämään rukousta hyödyntäen pitäisikö heidän avioitua keskenään. Jos me etsimme aidosti Jumalan tahtoa, hän viitoittaa meille oikean tien (Sananl. 3:5-6).

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Kuinka tiedän löytäneeni täydellisen aviopuolison itselleni?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries