settings icon
share icon
Kysymys

Mitä Raamattu opettaa elämän tarkoituksen löytämisestä?

Vastaus


Raamatun mukaan on päivänselvää, mikä elämän tarkoituksen pitäisi olla. Sekä Vanhan ja Uuden testamentin aikalaiset etsivät ja löysivät elämän tarkoituksen. Salomon oli viisain koskaan elänyt ja hän totesi ainoastaan tähän elämään keskittyvän ja rajoittuvan elämän olevan turhuutta. Hän antaa Saarnaajan kirjassa seuraavat lopputoteamukset: "Tässä on lopputulos kaikesta, mitä nyt on kuultu: pelkää Jumalaa ja pidä hänen käskynsä. Tämä koskee jokaista ihmistä. Jumala vaatii tuomiolle kaikista salatuistakin teoista, niin hyvistä kuin pahoista" (Saarn. 12:13-14). Salomonin mukaan elämässä on kysymys Jumalan kunnioittamisesta ajatuksillamme ja elämällämme, sekä hänen käskyjensä noudattamisesta, koska jonakin päivänä seisomme hänen edessään tuomittavina. Näin ollen yksi elämän tarkoitus on kunnioittaa ja totella Jumalaa.

Toinen osa elämän tarkoituksesta on pitää maanpäällinen elämä oikeassa mittasuhteessa. Toisin kuin ainoastaan tähän elämään keskittyneet, kuningas Daavid odotti tulevan elämän tuomia siunauksia. Hän kirjoitti, "Minä saan nähdä sinun kasvosi, sillä minä olen viaton. Kun herään unesta, sinun läsnäolosi ravitsee minut" (Ps. 17:15). Daavidille elämän täyttymys tuli tapahtumaan hänen herätessään (kuoleman jälkeisessä elämässä) ja nähdessään Jumalan kasvot ja eläessään hänen kanssaan (1. Joh. 3:2).

Psalmissa 73 Asaf kertoo kateudestaan uskomattomia kohtaan, joilla ei näyttänyt olevan murheen häivääkään ja jotka olivat rakentaneet menestyksensä riistämiensä selkänahasta, mutta sitten hän päätyi pohtimaan heidän iankaikkista kohtaloaan. Hän rinnasti oman päämääränsä heidän tavoitteisiinsa jakeessa 25: "Taivaassa minulla on sinut, sinä olet ainoa turvani maan päällä." Asafille suhde Jumalaan oli kaikkein tärkeintä elämässä. Ilman tuota suhdetta, elämällä ei ole todellista tarkoitusta.

Apostoli Paavali kertoi ennen Kristuksen kohtaamista saavuttamistaan hengellisistä tavoitteistaan ja kuvasi niitä "lantakasaksi" verratessaan niitä Jeesuksen Kristuksen tuntemisen erinomaisuuteen. Fil. 3:9-10 Paavali sanoo, että hän ei halua mitään muuta, kuin tuntea Kristuksen ja havaittavan olevan hänessä ja omistavan hänen vanhurskautensa ja eläen uskossa häneen. vaikka se merkitsisi kärsimyksiä tai peräti kuolemaa (2. Tim. 3:12). Hän lopullinen tavoitteensa oli "kuolleitten ylösnousemus".

Jumalan luodessa ihmisen, elämämme tarkoitus määräytyi samanaikaisesti, nimittäin: 1) ylistää Jumalaa ja olla yhteydessä hänen kanssaan, 2) elää sopusoinnussa muiden kanssa, 3) työnteko, 4) maailman hallitseminen. Syntiinlankeemuksen myötä yhteytemme Jumalaan on rikkoutunut, sopusointu muitten kanssa on säröytynyt, työnteosta on tullut turhauttavaa ja maailman hallitseminen on käynyt vaikeaksi. Vain palauttamalla suhteemme Jumalaan ennalleen uskon kautta Jeesukseen Kristukseen, voimme löytää uudelleen elämän tarkoituksen.

Ihmisen tarkoituksena on ylistää Jumalaa ja iloita hänestä iankaikkisesti. Me ylistämme Jumalaa kunnioittamalla ja tottelemalla häntä, keskittyen tulevaan elämään taivaassa ja oppimalla tuntemaan hänet läheisesti. Me iloitsemme Jumalasta noudattamalla hänen tahtoaan elämässämme. Sen kautta koemme oikean ja pysyvän ilon. Elämämme tulee yltäkylläiseksi, jollaisen hän haluaa sen olevankin.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mitä Raamattu opettaa elämän tarkoituksen löytämisestä?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries