settings icon
share icon
Kysymys

Miksi neitsyestä syntyminen on tärkeää?

Vastaus


Oppi neitsyestä syntymisestä on hyvin tärkeä (Jesaja 7:14; Matt. 1:23; Luuk. 1:27, 34). Tutkitaan ensin, kuinka Raamattu kuvailee tätä tapahtumaa. Marian esittää kysymyksen: "Kuinka tämä voi tapahtua?" Gabriel vastaa siihen: "Pyhä Henki tulee sinun yllesi, Korkeimman voima peittää sinut varjollaan" (Luuk. 1:35). Enkeli rohkaisi Joosefia olemaan pelkäämättä avioitumista Marian kanssa seuraavin sanoin: "Sillä se, mikä hänessä on siinnyt, on Pyhästä Hengestä" (Matt. 1:20). Matteus toteaa, että neitsyen "huomattiin ... ennen heidän yhteen menoaan olevan raskaana Pyhästä Hengestä" (Matt. 1:18). Gal. 4:4 opettaa neitsyestä syntymistä seuraavasti: "Lähetti Jumala Poikansa, vaimosta syntyneen."

Näiden jakeiden perusteella on erittäin selvää, että Jeesuksen syntymä tapahtui Pyhän Hengen työn vaikutuksesta Marian kohdussa. Hengellinen – Henki – ja aineellinen – Marian kohtu – olivat molemmat osa tätä prosessia. Maria ei tietenkään pystynyt yksin saattamaan itseään raskaaksi, ja siinä suhteessa hän oli ainoastaan "astia". Vain Jumala pystyy suorittamaan lihaksi tulon ihmeen.

Kuitenkin joidenkin mielestä Marian ja Jeesuksen välisen fyysisen yhteyden kieltäminen merkitsee, että Jeesus ei olut täysin inhimillinen. Raamattu opettaa, että Jeesus oli täysin inhimillinen ja hänen kehonsa on kuten meidän. Sen hän sai Marialta. Samanaikaisesti Jeesus oli täysin jumalinen, iankaikkinen ja synnitön luonteeltaan (Joh. 1:14; 1. Tim. 3:16; Hebr. 2:14-17).

Jeesus ei syntynyt synnin alla. Se tarkoittaa sitä, että hänellä ei ollut syntistä luontoa (Hebr. 7:26). Näyttää siltä, että synti kulkeutuu sukupolvesta toiseen isän perimän kautta (Room. 5:12, 17, 19). Syntyminen neitsyestä esti synnin periytymisen ja teki mahdolliseksi iankaikkisen Jumalan syntymisen täydellisenä ihmisenä.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Miksi neitsyestä syntyminen on tärkeää?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries