Mikä on suuri lähetyskäsky?


Kysymys: Mikä on suuri lähetyskäsky?

Vastaus:
Matteuksen evankeliumissa 28:19-20 meille on annettu käsky, jota on sittemmin alettu kutsua suureksi lähetyskäskyksi. "Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti." Jeesus antoi tämän käskyn apostoleilleen ennen taivaaseen nousemistaan. Siinä on yhteenveto niistä asioista, joita Jeesus odotti apostoleiltaan ja heidän seuraajiltaan poissa ollessaan.

Alkuperäisessä kreikankielisessä tekstissä ainoa käsky, joka annetaan Matt. 28:19-20 on "opetuslasten tekeminen". Suuri lähetyskäsky opettaa meitä tekemään opetuslapsia eläessämme tässä maailmassa ja puuhastellessamme päivittäisiä askareitamme. Kuinka me teemme opetuslapsia? Kastamalla heitä ja opettamalla heille kaikki, mitä Jeesus käski. "Tehkää opetuslapsia" on suuren lähetyskäskyn antama käsky. "Menemällä", "kastamalle" ja "opettamalla" ovat keinoja, kuinka toteutamme "opetuslasten tekemisen".

Monien mielestä Ap. t. 1:8 on myös osa suurta lähetyskäskyä, "Mutta te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teihin, ja te olette minun todistajani Jerusalemissa, koko Juudeassa ja Samariassa ja maan ääriin saakka." Pyhä Henki antaa voiman suuren lähetyskäskyn toteuttamiseen. Me olemme Kristuksen todistajia täyttäen suuren lähetyskäskyn omassa kotikaupungissamme (Jerusalemissa), läänissämme ja maassamme (Juudea ja Samaria) ja mihin tahansa Jumala meidät lähettää (maan ääriin saakka).

English
Paluu suomenkieliselle etusivulle

Mikä on suuri lähetyskäsky?

Selvitä, miten ...

Vietät ikuisuuden Jumalan kanssaSaat anteeksiannon Jumalalta