settings icon
share icon
Kysymys

Onko meillä suojelusenkeli?

Vastaus


Matt. 18:10 sanoo, "Katsokaa, ettette halveksi yhtäkään näistä vähäisistä. Sillä minä sanon teille: heidän enkelinsä saavat taivaissa joka hetki katsella minun taivaallisen Isäni kasvoja." Tässä asiayhteydessä "vähäiset" voi viitata Jumalaan uskoviin (jae 6) tai lapsiin (jakeet 3-5). Tämä on tärkein suojelusenkeleihin viittaava raamatunkohta. On selvää, että hyvät enkelit suojelevat(Daniel 6:20-23; 2. Kun. 6:13-17), paljastavat tapahtumia (Ap. t. 7:52-53; Luke 1:11-20), ohjaavat (Matt. 1:20-21; Ap. t. 8:26), täyttävät tarpeita (1, Moos. 21:17-20; 1. Kun. 19:5-7) ja auttavat uskovia monin tavoin (Hepr. 1:14).

Kysymys on siitä, onko jokaisella uskovalla oma henkilökohtainen enkeli. Vanhassa testamentissa Israelin kansalla oli ylienkeli Mikael (Daniel 10:21; 12:1), mutta Raamattu ei missään kohdin mainitse yksittäisille henkilöille osoitettuja enkeleitä (joskus enkeli lähetään jonkun luo, mutta kyseessä ei ole pysyvä tehtävä). Juutalaiset kehittivät uskomuksen suojelusenkeleihin Vanhan ja Uuden testamentin välisenä aikana. Jotkut kirkkoisät uskoivat, että jokaiselle henkilölle oli määrätty hyvä enkeli samoin kuin demoni. Usko suojelusenkeleihin on ollut olemassa pitkän aikaa, mutta sille ei ole mitään raamatullisia perusteita.

Palataksemme Matt. 18:10:een, sana "heidän" on kreikankielessä kollektiivinen pronomini ja kertoo enkelien palvelevan uskovia yhteisesti. Nämä enkelit tarkkailevat Jumalan kasvoja "alati" ja ovat siten valmiita täyttämään hänen käskynsä auttaa uskovia tarpeen mukaan. Tämän jakeen enkelit näyttävät paremminkin tarkkailevan Jumalan ohjeita kuin suojelevan henkilöä. Näin ollen mahdollinen suojelus tulee paremminkin Jumalalta kuin enkeleiltä, mikä on täysin luonnollista, koska Jumala yksin on kaikkitietäväinen. Hän näkee jokaisen uskovan kaikkina hetkinä ja hän yksin tietää, kuinka kukin meistä tarvitsee enkelien apua. Koska enkelit näkevät hänen kasvonsa, ovat he välittömästi hänen käytettävissään auttaakseen "yhtäkään näistä vähäisistä".

Raamatun perusteella emme pysty tyhjentävästi vastaamaan kysymykseen, onko jokaisella uskovalla oma suojelusenkeli. Mutta Jumala käyttää enkeleitä toimittamaan tehtäviään. On raamatullista sanoa, että hän käyttää heitä samoin kuin hän käyttää meitä. Hän ei kuitenkaan tarvitse heitä tarkoitusperiensä toteuttamiseen, mutta hän käyttää heitä ja meitä kaikesta huolimatta (job 4:18; 15:15). Loppujen lopuksi ei ole mitään eroa, onko meille annettu henkilökohtainen suojelusenkeli vai ei, Jumala on antanut meille vakuutuksen: Jos me olemme hänen lapsiaan uskon kautta Kristukseen, kaikki koituu meidän parhaaksemme (Room. 8:28-30), eikä Jeesus Kristus koskaan jätä tai hylkää meitä (Hepr. 13:5-6). Jos kaikkitietävä, kaikkivoipa ja kaikkirakastava Jumala on meidän kanssamme, on merkityksetöntä, onko meillä rajallinen suojelusenkeli vai ei.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Onko meillä suojelusenkeli?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries