settings icon
share icon
Kysymys

Mikä on Pyhän Hengen sinetti?

Vastaus


Pyhään Henkeen viitataan kristityn sydämessä olevana "vakuutena" ja "sinettinä"(2. Kor. 1:22; 5:5; Ef. 1:13-14; 4:30). Pyhä Henki on Jumalan sinetti hän lapsissaan ja sen tähden hän kutsuu heitä omikseen. Kreikan kielen sana arrhabōn tarkoittaa "takuurahaa", joka maksetaan kaupan vakuutena. Pyhä Henki on lahja uskovalle ja samalla takuumaksu heidän tulevasta taivaallisesta perinnöstään, jonka Kristus lupasi heille ja jonka hän maksoi ristillä. Koska Pyhä Henki on sinetöinyt uskovan, hänen taivasosuutensa on varmistettu. Kukaan ei voi murtaa Jumalan sinettiä.

Pyhä Henki on näin ollen ensimmäinen osamaksu ja se takaa uskoville täyden perinnön Jumalan lapsina. Pyhä Henki on annettu uskoville Jumalan lahjana, armon ja uskon tavoin. Pyhän Hengen lahjan avulla Jumala uudistaa ja pyhittää uskovan. Hän aikaansaa sydämessä tunteen ja tietoisuuden siitä, että Jumala on hyväksynyt hänet, että hän on Jumalan adoptoitu lapsi, että hänen toivonsa on aito, ja että hänen pelastuksensa on taattu. Tämä on verrattavissa siihen, kuinka sinetti takaa testamentin tai sopimuksen aitouden. Pyhän Hengen läsnäolo ilmenee katumuksen ja Hengen hedelmien muodossa (Gal. 5:22-23), kuuliaisuutena Jumalan käskyille ja tahdolle, haluna rukoukseen ja ylistykseen, ja rakkautena muita kristittyjä kohtaan. Nämä ovat todisteena siitä, että Pyhä Henki on uudistanut kristityn sydämen ja hänet on sinetöity pelastuksen päivään saakka.

Pyhän Hengen sinetin johdosta voimme elää iloisesti ja luottavaisesti tietäen, että meitä odottaa ennennäkemätön taivaallinen loisto.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mikä on Pyhän Hengen sinetti?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries