settings icon
share icon
Kysymys

Onko sielun myyminen Paholaiselle mahdollista?

Vastaus


Tunnetussa mielikuvitustarinassa tri Faust käy kauppaa Paholaisen kanssa: maksuksi ruumiistaan ja sielustaan Faust saa yliluonnolliset voimat ja mielihyvää 24:n vuoden ajaksi. Paholainen suostuu kauppaan ja tri Faust nauttii synnillisestä elämästä kotvan aikaa, mutta hänen tuhonsa on vääjäämätön. Kahdenkymmenenneljän vuoden kuluttua Faust yrittää mitätöidä Paholaisen kanssa tekemänsä lupauksen, mutta kohtaa silti surullisen loppunsa. Tämä tarina käy moraalisesta oppitunnista ja kuvauksesta synnin seurauksista, vaikka tarinan yksityiskohdat ovatkin epäraamatullisia.

Missään kohdin Raamattua ei kerrota sielun myynnistä Paholaiselle, eikä siinä myöskään vihjata, että sellainen olisi edes mahdollista. Annamme seuraavassa joitakin yksityiskohtia, mitä Raamattu opettaa Paholaisesta:

1) Paholaisella on kyky vastustaa jopa enkeleitä (Juud. 9; Dan. 10:12-13).

2) Paholainen tekeytyy valon enkeliksi (2. Kor. 11:14-15).

3) Jumala on antanut meille keinot puolustautua Paholaisen hyökkäyksiä vastaan (Ef. 6:11-12).

4) Jumala rajoittaa Paholaisen voimia ja vaikutusvaltaa (Job 1:10-12; 1. Kor. 10:13).

5) Tämän maailman ruhtinaana Paholainen vallitsee niitä, jotka elävät ilman Kristusta maailmassa (2. Kor. 4:4).

Jotkut kärsivät suoraan Paholaisen vaikutuksen alaisena, kuten esimerkiksi nuori tietäjähengen asuttama orjatyttö Filippissä (Ap. t. 16:16-19). On myös niitä, jotka ovat omistautuneet Paholaisen työlle, kuten esimerkiksi noituuden harjoittaja Simon (Ap. t. 8:9-11) ja tietäjä Elymas (Ap. t. 13:8). Kuitenkin kaikissa näissä kolmessa tapauksessa Jumalan voima oli Paholaisen aikaansaa orjuutta väkevämpi. Simonille tarjottiin peräti mahdollisuus parannukseen (Ap. t. 8:22). Näin ollen on selvää, että Simon ei ollut "myynyt" sieluaan peruuttamattomasti.

Ilman Kristusta olemme kuoleman tuomion alaiset (Room. 3:23). Ennen pelastustamme olemme Paholaisen orjuudessa, kuten käy ilmi 1. Joh. 5:19, "Me tiedämme olevamme Jumalasta, mutta koko maailma on Pahan vallassa." Ylistäkäämme Herraa, joka on meidän uusi isäntämme ja joka voi rikkoa kaikki syntiemme kahleet ja vapauttaa meidät (1. Kor. 6:9-11; Mark. 5:1-15).

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Onko sielun myyminen Paholaiselle mahdollista?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries