settings icon
share icon
Kysymys

Mistä seurakuntien perustamisessa on kyse?

Vastaus


Seurakunnan perustamisessa on kyse uskovien yhteisön eli seurakunnan perustamisesta uuteen paikkaan. Uuden seurakunnan perustamiseen liittyy evankelioiminen, uusien uskovien opettaminen, seurakunnan johtajien koulutus ja seurakunnan järjestäytyminen Uuden testamentin antaman mallin mukaisesti. Tavallisesti tähän liittyy seurakunnan sääntöjen laatiminen, opillisen näkemyksen julkaiseminen ja kokoontumispaikan hankkiminen.

Uuden seurakunnan perustaminen on osa isompaa "lähetystyötä". Uusien seurakuntien perustajat ovat lähetyssaarnaajia, jotka keskittyvät saarnaamiseen ja Jumalan Sanan opettamiseen. Toisilla lähetyssaarnaajilla saattaa olla erilainen toimenkuva, eikä heitä pidetä seurakuntien perustajina, mutta silti heidän työnsä tukee monin tavoin seurakuntien perustajien työtä. Heihin kuuluvat hengellisen radiotyön tekijät, lentäjät, painotyön tekijät, kääntäjät ja lääkintähenkilöstö.

Seurakuntien perustajien perimmäinen tarkoitus on ylistää Herraa kussakin elinyhteisössä perustamalla itsenäisiä, lisääntyviä uskovien yhteisöjä. Kun tämä määränpää on saavutettu ja uusi seurakunta kykenee toimimaan omin avuin, seurakunnan perustaja tyypillisesti jatkaa matkaansa toiseen kylään tai kaupunkiin ja aloittaa saman prosessin uudestaan.

Seurakunnan perustaminen on raamatullinen toimenpide. Apostoli Paavalin matkatessaan aina pyrki viettämään riittävän pitkän ajan kussakin kaupungissa perustaakseen paikallisen uskovien yhteisön ja kouluttaakseen sille johtajat (Ap. t. 14:21-23). Myöhemmillä matkoillaan hän pyrki vierailemaan noissa seurakunnissa rohkaistakseen heidän uskoaan ja toimintaansa (Ap. t. 15:41; 1. Tess. 3:2). Hänen perustamansa seurakunnat pyrkivät puolestaan lähettämään lähetyssaarnaajia ja jatkamaan seurakuntien perustamista (1. Tess. 1:8).

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mistä seurakuntien perustamisessa on kyse?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries