settings icon
share icon
Kysymys

Mikä osuus jumalanpalveluksella pitäisi olla seurakunnassa?

Vastaus


Jos joku pelastaisi henkemme, reagoisimme siihen kiitollisuudella. Kun meille annetaan kallisarvoinen lahja, arvostamme sen antajaa. Jumalanpalveluksen kautta osoitamme kiitollisuutemme ja arvonantomme Jumalalle. Jeesus pelasti meidät. Jumalan rakkaudelle ei ollut ehtoja. Jumalanpalveluksellamme tunnustamme hänet maailmankaikkeuden Herraksi ja sielujemme pelastajaksi. Jumalanpalvelus on näin ollen yksi uskovan ja seurakunnan tärkeimmistä tehtävistä.

Kristinusko on ainutlaatuinen uskontojen joukossa, koska se perustuu henkilökohtaiseen suhteeseen Jumalan kanssa. 2. Moos. 34:14 ohjaa, "Älkää kumartako mitään muuta jumalaa, sillä Herra, joka on kiivas Jumala, ei suvaitse muita jumalia rinnallaan." Uskomme ydin on henkilökohtainen suhde Luojaamme.

Jumalanpalveluksessa on kyse tämän suhteen osoittamisesta. Jumalanpalvelus merkitsee yhteyttä Jumalaan. Sen myötä tunnustamme hänen herruutensa ja jumalisuutensa. Siihen voivat liittyä musiikki, rukoukset, huudahdukset ja siinä on pohjimmiltaan kyse henkilökohtaisesta suhteesta Jumalaan. Me pyrimme elämään kuuliaisina Jumalan käskyille, mutta hän ei halua kylmää ja tunteetonta suhdetta meihin. 5. Moos. 6:5 toteaa, "Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja koko voimastasi."

Seurakunta on Jumalaan uskovien yhteisö ja sen jäsenet ovat hyödyntäneet Jeesuksen ristinkuoleman kautta saatavan armon. Meitä kehotetaan tekemään opetuslapsia ja elämään kuuliaisina. 1. Joh. 3:24 opettaa, "Joka pitää hänen käskynsä, pysyy Jumalassa, ja Jumala pysyy hänessä." Jokaista seurakunnan jäsentä kehotetaan palvomaan Jumalaa. Jokaisen pitäisi rukoilla ja osoittaa sanansa sydämestään Jumalalle. Meidän tulisi lukea hänen sanojaan Raamatusta ja mietiskellä niiden merkitystä. Yksityinen palvonta on tarpeen hengelliselle kypsymiselle. Uskovien yhteisönä meidän on lakkaamatta palvottava Jumalaa lauluin, rukouksin, Raamattua lukemalla ja hengellisiä lahjojamme hyödyntäen. Seurakuntamme hyötyy tästä. Jumalanpalvelus on seurakunnan tärkein tehtävä.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mikä osuus jumalanpalveluksella pitäisi olla seurakunnassa?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries