settings icon
share icon
Kysymys

Mitä Raamattu sanoo seurakunnan kasvamisesta?

Vastaus


Raamattu ei varsinaisesti käsittele seurakunnan kasvamista ja laajentumista, voimme kuitenkin käyttää sen periaatteena Jeesuksen sanoja, "...tälle kalliolle minä rakennan kirkkoni. Sitä eivät tuonelan portit voita" (Matt. 16:18). Paavali vahvisti seurakunnan perustan olevan Jeesus Kristus (1. Kor. 3:11). Jeesus Kristus on myös seurakunnan pää (Ef. 1:18-23) ja sen elämä (Joh. 10:10). Meidän on kuitenkin huomattava, että kasvaminen on suhteellinen termi. Kasvu voi tapahtua eri muodoissa, joissa ei aina ole kysymys numerollisesta kasvamisesta.

Seurakunta voi olla hyvissä voimissa ja vahvistuva, vaikka jäsenien numerollinen määrä ei muutu. Jos seurakunnan jäsenet kasvavat armossa ja Jeesuksen Kristuksen tuntemisessa, mukautuen hänen tahtoonsa elämässään sekä yksilötasolla että ryhmänä, silloin seurakunta kokee todellista kasvua. Toisaalta on mahdollista, että seurakunnan jäsenten lukumäärä kasvaa viikoittain saavuttaen suuren suosion ja kuitenkin se voi olla hengellisesti paikallaan seisova.

Mikä tahansa kasvu noudattaa tyypillistä kaavaa. Samoin kuin elävän organismin kohdalla, paikallisseurakunnalla on niitä, jotka istuttavat siemenen (evankelistat), niitä jotka kastelevat (pastorit/opettajat), ja niitä jotka käyttävät hengellisiä lahjojaan toisten kasvattamiseksi. Mutta huomaa, että Jumala antaa kasvun (1. Kor. 3:7). Istuttajat ja kastelijat saavat kukin oman palkkionsa työnsä mukaisesti (1. Kor. 3:8).

Istuttamisen ja kastelemisen osalta paikallisseurakunnassa täytyy vallita tasapaino. Tämä merkitsee sitä, että terveessä seurakunnassa jokaisen on tiedettävä oma armolahjansa, jotta hän voi toimia mahdollisimman hyvin seurakunnassa, joka on Kristuksen ruumis. Jos istuttaminen ja kasteleminen ovat epätasapainossa, seurakunta ei menesty Jumalan tarkoittamalla tavalla. Päivittäinen alistuminen ja riippuminen Pyhästä Hengestä vapauttaa hänen voimansa istuttajien ja kastelijoiden käyttöön sadon korjaamiseksi.

Lopuksi toteamme elävän ja kasvavan seurakunnan kuvauksen löytyvän Ap. t. 2:42-47, jossa "seurakunta kuunteli ja noudatti uskollisesti apostolien opetusta. Uskovat elivät keskinäisessä yhteydessä, mursivat yhdessä leipää ja rukoilivat." He palvelivat toinen toisiaan ja levittivät Jumalan Sanaa ja "Herra liitti heidän joukkoonsa niitä jotka pelastuivat.” Kun nämä seikat ovat kohdallaan seurakunnassa, kokee se hengellistä kasvua, riippumatta jäsenmäärän kasvusta.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mitä Raamattu sanoo seurakunnan kasvamisesta?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries