settings icon
share icon
Kysymys

Mitä arvoja minun pitäisi etsiä kirkossa tai seurakunnassa?

Vastaus


Jotta tietäisimme, mitkä seikat ovat tärkeitä paikallisseurakunnassa meidän on ensin ymmärrettävä Jumalan yleinen tarkoitus seurakunnalle eli Kristuksen ruumille. Seurakunnan olemassaoloon liittyy kaksi merkittävää totuutta. Ensimmäiseksi, "... elävän Jumalan seurakunnassa, joka on totuuden pylväs ja perustus" (1. Tim. 3:15). Toiseksi, Kristus yksin on seurakunnan pää (Ef. 1:22; 4:15; Kol. 1:18).

Mitä tulee totuuteen, paikallisseurakunta on ainoa paikka, jossa Raamatulla (Jumalan ainoalla Totuudella) on täysi auktoriteetti. Raamattu on ainoa ehdottoman oikea ohjenuora uskon ja elämän asioihin (2. Tim. 3:15-17). Näin ollen etsiessämme itsellemme sopivaa seurakuntaa, meidän pitäisi valita sellainen, missä raamatullisten periaatteiden mukaan saarnataan evankeliumia, tuomitaan synti, palvotaan Jumalaa sydämestä, opetetaan raamatullisesti ja tarjotaan mahdollisuuksia toisten palvelemiseen. Tarkastelepa varhaisseurakunnan tarjoamaa mallia, joka löytyy Ap. t. 2:42-47, "Seurakunta kuunteli ja noudatti uskollisesti apostolien opetusta. Uskovat elivät keskinäisessä yhteydessä, mursivat yhdessä leipää ja rukoilivat...kodeissaan he yhdessä mursivat leipää ja aterioivat riemullisin ja vilpittömin mielin. He ylistivät Jumalaa ja olivat koko kansan suosiossa, ja päivä päivältä Herra liitti heidän joukkoonsa niitä jotka pelastuivat."

Tätä toista kohtaa koskien, kristittyjen pitäisi käydä sellaisessa paikallisseurakunnassa, joka julistaa Kristuksen johtajuutta kaikissa uskon ja elämän asioissa. Kukaan ihminen - ei pastori, pappi tai paavi - voi olla kirkon tai seurakunnan johtaja. Kaikki ihmiset kuolevat - kuinka elävän Jumalan seurakunnalla voi olla kuollut johtaja? Se ei ole mahdollista. Kristus on seurakunnan ainoa johtaja ja kaikki seurakunnan johtotehtävät, hengelliset lahjat, hallinta, kurinpito ja jumalanpalvelus tapahtuvat hänen valvonnassaan, kuten Raamattu opettaa.

Kun nämä perusasiat ovat kunnossa, jäljelle jäävät seikat (rakennustenkoko ja sijainti, jumalanpalvelustapa, erilaiset ohjelmat, jne.) ovat makukysymyksiä. Ennen kuin edes vierailet seurakunnassa, on sinun tehtävä asiaan liittyvät kotityösi. Tutustu huolellisesti seurakunnan uskonjulistukseen, ohjelmanjulistukseen, lähetysjulistukseen ja kaikkeen aineistoon, joka auttaa sinua ymmärtämään mihin ja miten seurakunta uskoo. Monilla seurakunnilla on nettisivusto, jonka avulla saat tuntuman, kuinka se suhtautuu Raamattuun, Jumalaan, kolminaisuuteen, Jeesukseen Kristukseen, syntiin ja pelastukseen.

Seuraavaksi sinun tulisi vierailla sellaisissa seurakunnissa, joissa perusasiat tuntuvat olevan kohdallaan. Kahdessa tai kolmessa eri tilaisuudessa käyminen kussakin seurakunnassa on sinulle hyödyksi. Tutki heidän vierailleen varaamia esitteitä lukien huolellisesti uskonkäsityksiä koskevat kohdat. Seurakunnan arvostelemisen pitäisi perustua yllä esitettyihin periaatteisiin. Onko Raamattu seurakunnan ylin auktoriteetti? Korotetaanko Kristusta seurakunnan johtajana? Keskittykö seurakunta opettamiseen? Tunsitko palvovasi Jumalaa? Minkälaisilla lähetystyön osa-alueilla seurakunta on mukana? Oliko saarnan tai opetuksen sanoma evankelinen? Millaisena koit jäsenien uskovien keskinäisen yhteyden? Sinun täytyy myös tuntea olosi kotoisaksi - toivotettiinko sinut tervetulleeksi? Koostuuko seurakunta tosi uskovaisista?

Sinun on kuitenkin muistettava, että mikään seurakunta ei ole täydellinen. Parhaimmillaankin se koostuu pelastuneista syntisistä, joiden liha ja henki käyvät jatkuvaa taistelua. Älä myöskään unohda rukoilemisen tärkeyttä. Rukoileminen Jumalan sinulle tarkoittaman seurakunnan löytymisen edestä on tähdellinen osa päätösprosessia.


Paluu suomenkieliselle etusivulle

Mitä arvoja minun pitäisi etsiä kirkossa tai seurakunnassa?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries