settings icon
share icon
Kysymys

Mitä Raamattu opettaa esiaviollisesta seksistä?

Vastaus


Raamatussa ei esiinny erityistä heprean tai kreikan kielen sanaa viittaamaan ennen avioliittoa harjoitettavaan seksiin. Raamattu tuomitsee vääjäämättömästi aviorikoksen ja siveettömyyden, mutta pidetäänkö esiaviollista seksiä siveettömänä? 1. Kor. 7:2 vastaus on täysin selvä: "Mutta haureuden välttämiseksi tulee kunkin miehen elää oman vaimonsa ja kunkin naisen oman miehensä kanssa." Tässä raamatunkohdassa Paavali kertoo avioliiton olevan ratkaisu haureuteen. Siinä sanotaan, että koska ihmiset eivät pysty hillitsemään itseään ja heistä kovin monet harjoittavat haureellisia avioliiton ulkopuolisia sukupuolisuhteita, heidän pitäisi avioitua. Silloin he pystyvät täyttämään intohimonsa siveellisesti.

Koska 1. Korinttolaiskirjeen 7:2 liittää esiaviollisen seksin haureellisuuden, kaikki muutkin seksuaalisen haureellisuuden synniksi tuomitsevat Raamatun jakeet tuomitsevat myös esiaviollisen seksin syntinä.. Esiaviollinen seksi on raamatullisen määritelmän mukaan haureellisesta. Monet raamatunkohdat julistavat haureuden ja siveettömyyden olevan syntiä (Ap. t. 15:20; 1. Kor. 5:1; 6:13,18; 10:8; 2. Kor. 12:21; Gal. 5:19; Ef. 5:3; Kol. 3:5; 1. Tess. 4:3; Juuda 1:7). Raamattu kehottaa pidättymään seksistä ennen avioliittoa. Aviopuolisoiden välinen seksi on ainoa seksuaalisten suhteiden muoto, jonka Jumala hyväksyy (Hepr. 13:4).

Aivan liian usein me keskitymme seksin viihdyttävään puoleen tunnistamatta siihen liittyvää suvun jatkamisen osa-aluetta. Avioliiton seksi on toki nautinnollista ja sellaiseksi Jumala sen suunnittelikin. Hän haluaa miesten ja naisten nauttivan seksuaalisesta toiminnasta avioliiton puitteissa. Laulujen laulu (Korkea Veisu) ja muut raamatunkohdat (kuten Sananl. 5:19) kuvailevat selvästi seksin ihanuuksia. Aviopuolisoiden on kuitenkin muistettava, että Jumala tarkoitti seksin lasten hankkimiseksi. Niinpä esiaviollista seksiä harjoittava pari syyllistyy kaksinkertaiseen vääryyteen – he nauttivat iloista, joita ei ole tarkoitettu heille, ja he ottavat riskin uuden elämän syntymisestä Jumalan tarkoittaman perhejärjestelmän ulkopuolella.

Vaikkakaan tarkoituksenmukaisuus ei määrittele oikeaa ja väärää, johtaisi Raamatun neuvojen noudattaminen vähempiin sukupuolitautien esiintymiseen, vähempiin raskauden keskeytyksiin, harvempiin yksinäisiin äiteihin ja ei-toivottuihin raskauksiin. Myös vähemmän lapsia kasvaisi ilman molempia vanhempia. Seksistä pidättyminen on ainoa Jumalan hyväksymä menettelytapa, kun puhutaan seksistä ennen avioliittoa. Sopimattomasta seksistä pidättyminen vähentää ennenaikaisia kuolemia sukupuolitautien vuoksi, varjelee lapsia epätäydelliseltä perhe-elämältä, antaa seksuaalisille suhteille niille kuuluvan arvon ja ennen kaikkea kunnioittaa Jumalaa.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mitä Raamattu opettaa esiaviollisesta seksistä?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries