settings icon
share icon
Kysymys

Mitkä ovat seitsemän kuolemansyntiä?

Vastaus


Seitsemää kuolemansyntiä on alun perin käytetty varhaisessa kristillisyydessä opettamaan ja ohjaamaan uskovia koskien langenneen ihmisen taipumusta synnin tekoon. Seitsemään "kuolemansyntiin" liittyvä väärinkäsitys on se, että Jumala ei antaisi näitä syntejä anteeksi. Raamattu ilmoittaa selvästi, että ainoa synti, jota Jumala ei anna anteeksi on jatkuva epäuskoisuus, koska sen myötä suljetaan pois ainoa mahdollisuus anteeksiantoon – Jeesus Kristus ja hänen sijaiskuolemansa ristillä.

Onko seitsemän kuolemansynnin käsite raamatullinen? On ja ei ole. Sananlaskut 6:16-19 kertoo meille; "Kuutta asiaa Herra vihaa, seitsemää hän ei edessään siedä: 1) ylpeitä silmiä, 2) petollista kieltä, 3) viattoman veren tahraamia käsiä, 4) sydäntä, joka punoo ilkeitä juonia, 5) jalkoja, jotka rientävät rikoksen teille, 6) väärää todistajaa ja vilpin puhujaa ja 7) ihmistä, joka yllyttää veljen veljeä vastaan." Tämä ei kuitenkaan ole se lista, jota ihmiset tarkoittavat seitsemällä kuolemansynnillä.

Kuudennella vuosisadalla eläneen paavi Gregorius Suuren mukaan seitsemän kuolemansyntiä ovat seuraavat: ylpeys, kateus, ylensyönti, himo, viha, ahneus ja laiskuus. Vaikka nämä ovat kieltämättä syntejä, Raamatussa niitä ei koskaan kutsuta "seitsemäksi kuolemansynniksi". Perinteistä seitsemän kuolemansynnin luetteloa voidaan käyttää hyvänä luettelona monista erilaisista olemassa olevista synneistä. Melkein kaikki eri synnit voidaan laittaa yhteen näistä seitsemästä luokasta. On kuitenkin tärkeää muistaa, että nämä seitsemän syntiä eivät ole sen kuolettavampia kuin mitkään muutkaan synnit. Kaikki synnit johtavat kuolemaan (Room. 6:23). Kiitos Jumalalle siitä, että Jeesuksen Kristuksen kautta, kaikki syntimme, "seitsemän kuolemansyntiä" mukaan lukien, voidaan saada anteeksi (Matt. 26:28; Ap. t. 10:43; Ef. 1:7).

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mitkä ovat seitsemän kuolemansyntiä?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries