settings icon
share icon
Kysymys

Onko Saatana pahuuden ruumiillistuma?

Vastaus


Vaikka monien mielestä Saatanaa ei ole olemassa, hän on hyvin todellinen olento ja kaiken epäuskon, moraalittomuuden ja hengellisen pahuuden alku. Saatanaa kutsutaan Raamatussa monilla eri nimillä, kuten Saatana ("vastustaja"—Job 1:6; Room. 16:20), Paholainen ("pilkkaaja"—Matt. 4:1; 1. Piet. 5:8), Kointähti (Jes. 14:12), käärme (2. Kor. 11:3; Ilm. 12:9) ja monilla muilla.

Yksi todiste todiste siitä, että Saatana on persoonallinen olento, on se tosiasia, että Herra Jeesus Kristus tunnisti hänet sellaiseksi. Jeesus viitasi häneen usein nimeltä (esim. Luuk. 10:18; Matt. 4:10) ja kutsui häntä "tämän maailman ruhtinaaksi" (Joh. 12:31; 14:30; 16:11).

Apostoli Paavali kutsui Saatanaa "tämän maailman jumalaksi" ( 2. Kor. 4:4) ja "avaruuden henkivaltojen hallitsijaksi" Ef. 2:2). Apostoli Johannes sanoi, "... koko maailma on Pahan vallassa" (1. Joh. 5:19) ja Saatana on "koko ihmiskunnan eksyttäjä" (1. Joh. 5:19). Näitä voi tuskin kutsua persoonattoman voiman tai pahansuopaisuuden kuvauksiksi.

Raamatun mukaan ennen ihmisen ja maailman luomista Jumala loi "tuhansittain enkeleitä" (Hepr. 12:22), jotka ovat älykkäitä ja voimallisia taivaallisia olentoja. Korkeimmat näistä olivat kerubit, jotka olivat Jumalan valtaistuimen edessä ja yksi näistä kerubeista oli "sädehtivä vartijaenkeli"eli itse Saatana (Hes. 28:14). Hän oli täynnä viisautta ja kauneutta.

Jumala ei kuitenkaan luonut Saatanaa pahaksi. Enkelit luotiin ihmisen tavoin vapaiksi eikä tahdottomiksi roboteiksi. He kykenivätt hylkäämään Jumalan tahdon ja halutessaan kapinoimaan häntä vastaan.

Ihmisten ja enkelien perussynti on epäusko ja ylpeys. Saatana sanoi sydämessään, "Minä tahdon nousta taivaisiin! Minä pystytän valtaistuimeni Jumalan tähtiä korkeammalle ... olen korottava itseni Korkeimman vertaiseksi" (Jes. 14:13-14). Näitä voi tuskin kutsua persoonattoman voiman toimiksi tai mielihaluiksi.

Jeesus kertoi meille joistakin Saatanan luonteenpiirteistä. Kristus kertoi hänen olleen murhaaja alusta saakka, olevan kaukana totuudesta, olevan valehtelija, totuuden olevan hänelle vieras, olevan valehtelija ja valheen isä (Joh.8:44).

On elintärkeää, että kristityt tunnistavat Saatanan todellisuuden ja ymmärtävät hänen kulkevan ympäriinsä kuin ärjyvä leijona ja etsivän, kenet voisi niellä (1. Piet. 5:8). Emme voi vastustaa Saatanan houkutuksia ja syntiä omin voimin, mutta Raamattu kertoo, kuinka voimme pysyä vahvoina. Meidän on puettava yllemme Jumalan koko taisteluvarustus ja kestettävä houkutukset (Ef. 6:13).

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Onko Saatana pahuuden ruumiillistuma?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries