settings icon
share icon
Kysymys

Mikä on rukousvaellus? Onko rukousvaellus raamatullista?

Vastaus


Rukousvaellus tarkoittaa jossakin tietyssä paikassa rukoilemista ja se on tietynlainen esirukous, johon liittyy johonkin tiettyyn paikkaan meneminen rukouksen ajaksi. Joidenkin mielestä tietyssä paikassa rukoileminen auttaa heitä keskittymään rukouksen kohteeseen ja näin ollen rukoilemaan selvemmin. Rukousvaelluksen voi tehdä yksin, ryhmässä tai jopa koko seurakunnan kanssa. Ne voivat olla yhden korttelin tai monen kilometrin pituisia. Ideana on käyttää kaikkia viittä aistia - näköä, kuuloa, hajua, makua ja kosketusta - lisäämään esirukoilijan ymmärrystä rukouksen sisällön suhteen.

Jos esimerkiksi kävelet naapurustossasi miettien sopivia rukouskohteita, saatat nähdä epäsiistin alueen. Se saattaa muistuttaa sinua rukoilemaan sen alueen asukkaiden fyysisen ja hengellisen terveyden edestä. Jotkut rukousvaellukset tapahtuvat koulujen läheisyydessä, jolloin osallistujat herkeävät rukoilemaan opettajien ja oppilaiden turvallisuuden puolesta ja kestämään Saatanan hyökkäyksiä heitä vastaan. Jotkut pystyvät rukoilemaan paremmin, kun he ovat lähellä ihmisiä ja paikkoja, joiden puolesta he haluavat rukoilla.

Rukousvaellus on varsin uusi ilmiö, jonka alkuperä ei ole selvä. Rukousvaellukselle ei ole raamatullista pohjaa. Tosin raamatunaikoina käveleminen oli yleisin liikkumismuoto ja on selvää, että ihmiset kävelivät ja rukoilivat samanaikaisesti. Meille ei kuitenkaan ole annettu mitään suoranaista käskyä, että meidän pitäisi harrastaa rukousvaellusta. Ei ole mitään raamatullisia perusteita sille uskomukselle, että jossakin tietyssä tilanteessa tai asennossa esitetyt rukoukset olisivat tehokkaampia kuin jonakin toisena hetkenä tai tavalla esitetyt rukoukset. Vaikka meistä saattaa tuntua siltä, että meidän on hyvä olla jossakin tietyssä paikassa rukoillaksemme tehokkaammin, kaikkialla läsnä oleva taivaallinen Isämme tietää tarkalleen meidän tarpeemme ja vastaa niihin parhaaksi katsomallaan tavalla ja ajoituksella. Hänen halunsa sisällyttää meidät suunnitelmiinsa rukoustemme kautta toimii meidän hyödyksemme, paremmin kuin hänen.

Meitä kehotetaan "rukoilemaan lakkaamatta" (1. Tess. 5:17) ja koska käveleminen on osa päivittäistä toimintaamme, on ilman muuta selvää, että kävellessä rukoileminen on osa "lakkaamatta rukoilemista". Jumala kuulee kaikki kristittyjen rukoukset (Joh. 15:7) riippumatta niiden ajankohdasta, paikasta tai antamisasennosta. Samanaikaisesti meidän on kuitenkin muistettava, että meille ei ole annettu mitään käskyä liittyen rukousvaellukseen ja kaikki, mikä innostaa meitä rukoilemaan, on suositeltavaa.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mikä on rukousvaellus? Onko rukousvaellus raamatullista?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries