settings icon
share icon
Kysymys

Mitä tarkoittaa lakkaamatta rukoileminen?

Vastaus


Paavali käskee meitä rukoilemaan lakkaamatta 1. Tess. 5:17 ja tämä on aiheuttanut joissakin sekaannusta. Ilmeisestikään tämä ei voi tarkoittaa, että olemme pää alaspäin kääntyneenä, silmät suljettuina koko päivän. Paavali ei tarkoita tällä katkeamatonta rukoilemista, vaan paremminkin Jumala-tietoisuutta ja Jumalalle alistumista, joiden pitäisi olla meissä vallalla jatkuvasti. Jokaisen hereillä olon hetkenä meidän pitäisi elää tiedostaen, että Jumala on meissä ja aktiivisesti mukana elämässämme.

Kun ajatuksemme muuttuvat huolestuneiksi, pelokkaiksi ja vihaisiksi, meidän on tietoisesti ja nopeasti käännettävä jokainen ajatus rukoukseksi. Kirjeessään filippiläisille, Paavali käskee heitä lopettamaan huolestuneisuuden ja sen sijaan "...saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon" (Fil. 4:6). Hän opetti Kolossan uskovaisille "rukoilkaa hellittämättä, valvokaa rukoillen ja kiittäen" (Kol. 4:2). Paavali kannusti efesolaisia käyttämään rukousta aseena hengellisissä taisteluissa (Ef. 6:18). Päivittäisessä elämässämme rukouksen pitäisi olla ensimmäinen reaktiomme kaikissa pelottavissa tilanteissa, huolestuessamme ja kaikissa ei-toivotuissa tilanteissa, jotka Jumala on meille valmistanut. Rukouksen puute saa meidät luottamaan itseemme sen sijaan, että luottaisimme Jumalan armoon. Lakkaamatta rukoileminen merkitsee siten jatkuvaa riippuvuutta ja yhteydenpitoa Jumalan kanssa.

Kristityille rukoilemisen tulisi olla kuin hengittäminen. Sinun ei tarvitse ajatella hengittämistä, koska se tapahtuu automaattisesti. Tämän vuoksi hengityksen pidättäminen on vaikeampaa kuin hengittäminen. Samoin syntyessämme Jumalan perheeseen, Jumalan läsnäolo kaikkialla ympäröi meidät kuin ilmakehä konsanaan. Rukoileminen on silloin yhtä normaalia kuin hengittäminen. Uskovina olemme siirtyneet jumalalliseen ilmakehään hengittääksemme rukouksen ilmaa.

Valitettavasti monet uskovat pidättävät "henkeään" pitkiäkin aikoja kuvitellen, että ajoittainen "Jumala-henkäys" pitää heidät hengissä. Tällainen hengellisyyden ilman sisäänoton rajoittaminen johtuu heidän synnillisistä himoistaan. Jokaisen uskovan täytyy olla jatkuvasti Jumalan ympäröimä ja hengittää hänen totuuksiaan toimiakseen normaalisti.

Kristityt olettavat Jumalan armon vaikuttavan elämässään sen sijaan, että he olisivat riippuvaisia siitä. Liian monet uskovat tyytyvät aineellisiin siunauksiin, eivätkä koe tarvetta hengellisiin siunauksiin. Kun erilaiset ohjelmat, menetelmät ja vauraus johtavat vaikuttaviin tuloksiin, on helppo sekoittaa ihmisen tuottama menestys jumalallisiin siunauksiin. Tällöin kaipuu ja luottamus Jumalan apuun puuttuvat. Jatkuva ja itsepintainen rukous on osa kristityn elämää ja sen lähteenä on nöyryys ja riippuvaisuus Jumalasta.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mitä tarkoittaa lakkaamatta rukoileminen?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries