settings icon
share icon
Kysymys

Mitä Raamattu opettaa rotujen välisestä avioliitosta?

Vastaus


Vanha testamentti kielsi israelilaisia avioitumasta muiden kansojen kanssa (5. Moos. 7:3-4). Tämä kielto ei kuitenkaan pohjautunut rodullisiin tai kansallisiin syihin. Paremminkin syyt olivat uskonnolliset. Jumala kielsi rotujen väliset avioliitot, koska muut kansat olivat epäjumalanpalvojia. Avioitumalla epäjumalanpalvojien ja pakanoiden kanssa israelilaiset harhaantuisivat Jumalasta. Sama periaate löytyy Uudesta testamentista, mutta eri tasolla: "Älkää ryhtykö epäuskoisten aisapariksi. Mitä tekemistä on keskenään oikeudella ja vääryydellä, mitä yhteistä on valolla ja pimeydellä?" (2. Kor. 6:14). Samoin kuin israelilaisia kiellettiin avioitumasta epäjumalanpalvojien kanssa, kristittyjä kielletään avioitumasta epäuskoisten kanssa. Näin ollen vastaus esitettyyn kysymykseen kuuluu, että Raamattu ei kiellä rotujen välisiä avioliittoja.

Kuten Martin Luther King totesi, meidän pitää tuomita ihminen hänen luonteensa perusteella, eikä hänen ihonvärinsä perusteella. Kristityn elämässä ei pitäisi olla sijaa ihonväriin perustuvalle suosikkijärjestelmälle (Jaak. 2:1-10). Valitessamme puolisoa, kristityn pitäisi aina ensin selvittää onko mahdollinen kumppani syntynyt uudelleen uskon kautta Jeesukseen Kristukseen (Joh. 3:3-5). Usko Kristukseen, eikä ihonväri, on raamatullinen perusta puolison valinnalle. Rotujen välisessä avioliitossa ei ole kysymys oikeasta tai väärästä, vaan viisaudesta ja rukouksesta.

Ainoa syy varovaisuuteen rotujen välisessä avioliitossa on sen mukanaan tuomat vaikeudet johtuen ympäristön haluttomuudesta hyväksyä sitä. Monet rotujen välisen avioliiton solmineet ovat kokeneet syrjintää ja halveksuntaa, jopa omilta sukulaisiltaan. Jotkut avioparit kokevat vaikeuksia, koska heidän lastensa ihonväri on erilainen kuin heidän vanhemmillaan tai sisaruksillaan. Eri rotua olevan parin on syytä ottaa nämä huomioon ja valmistautua niihin, jos he päättävät avioitua. Toistamme vielä kerran, että ainoa Raamatun asettama rajoitus sille, kenet kristitty voi naida on se, että tuon henkilön on oltava Kristuksen ruumiin jäsen.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mitä Raamattu opettaa rotujen välisestä avioliitosta?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries