settings icon
share icon
Kysymys

Mikä on eri rotujen alkuperä?

Vastaus


Raamattu ei kerro meille yksityiskohtaisesti eri ihmisrotujen tai ihonvärien alkuperää. Itse asiassa on olemassa vain yksi rotu – ihmisrotu. Ihmisrodussa on ihonvärin ja muiden fyysisten ominaisuuksien vaihtelua. Joidenkin mielestä Jumalan sekoittaessa kielet Baabelin tornin aikaan (1. Moos. 11:1-9), hän samalla loi eri rodut. On mahdollista, että Jumala muutti geenejä sopeuttaakseen ihmisen selviytymään erilaisissa asuinympäristöissä, kuten tummempi iho afrikkalaisilla geneettisesti helpottaa heitä säilymään hengissä Afrikan kovassa kuumuudessa. Tämän näkemyksen mukaan Jumala sekoitti kielet erottaakseen ihmiskunnan eri kieliryhmiin ja sitten hän loi geneettiset rotueroavaisuudet sen mukaisesti, missä kukin rotu päätyisi asumaan. Tämä on mahdollinen selitys, mutta sille ei kuitenkaan ole raamatullisia todisteita. Eri rotuja tai ihonvärejä ei mainita Baabelin tornin yhteydessä.

Tulvan jälkeen eri kielien synnyttyä, samaa kieltä puhuvat ryhmät muuttivat erilleen. Tämän johdosta geeniryhmien koko kutistui dramaattisesti, koska ryhmä ei enää ollut tekemisissä koko ihmispopulaation kanssa. Sisäsiitos lisääntyi ja aikaa myöten tietyt piirteet näissä eri ryhmissä korostuivat (jotka kaikki olivat ilmeisesti olemassa geneettisessä perimässä). Kun sisäsiitos jatkui sukupolvien ajan, käytettävissä olevien geenien määrä pieneni jatkuvasti, kunnes kaikki saman kieliryhmän jäsenet olivat samanlaisia tai samankaltaisia.

Toinen selitys on se, että Aadamilla ja Eevalla olivat kaikki geenit mustien, ruskeiden ja valkoisten jälkeläisten (tai minkä tahansa näiden sekoituksen) tuottamiseksi. Samoin tapahtuu, kun eri rotua oleva pari saa lapsia, jotka ovat keskenään erivärisiä. Koska Jumala ilmeisimmin halusi ihmiskunnan olevan monimuotoisen ulkonäöltään, on järkevää otaksua, että Jumala antoi Aadamille ja Eevalle kyvyn saada ihonväriltään erilaisia lapsia. Myöhemmin ainoat tulvasta elossa selvinneet ihmiset olivat Nooa, hänen vaimonsa ja Nooan kolme poikaa vaimoineen – yhteensä kahdeksan ihmistä (1. Moos. 7:13). Ehkäpä kaikki kahdeksan olivat rotujen sekoituksia ja näin ollen heissä oli tarvittava geeniaineisto eri rotuisten lapsien synnyttämiseen. Mikä tahansa onkaan vastaus tähän kysymykseen, kaikkein tärkein asia on se, että me olemme kaikki osa samaa ihmiskuntaa, Jumala on luonut meistä jokaisen, jokainen on luotu samaa tarkoitusta varten – hänen kunniakseen.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mikä on eri rotujen alkuperä?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries