settings icon
share icon
Kysymys

Rakastaako Jumala Saatanaa?

Vastaus


Jumala ei rakasta Saatanaa, eikä meidänkään pidä rakastaa häntä. Jumala ei rakasta pahaa ja epäpyhää, ja Saatana on niiden ruumiillistuma. Hän on vastustaja (1. Piet. 5:8); paha (Matt. 6:13); valheiden isä ja murhaaja (Joh. 8:44); Jumalan omien syyttäjä (Ilm. 12:10); kiusaaja (1. Tess. 3:5); ylpeä, paha ja väkivaltainen (Jes. 14:12-15); pettäjä (Ap. t. 13:10); juonittelija (Ef. 6:11); varas (Luuk. 8:12); ja monta muuta pahuuden ilmentymää. Hän edustaa kaikkea, mitä Jumala vihaa. Saatanan sydän on täysin kovettunut vastustamaan ja vihaamaan Jumalaa ja siksi hänen tuomionsa ja tuhonsa ovat varmat. Ilmestyskirjan luku 20 kuvaa Jumalan suunnitelmia Saatanalle, eikä rakkaudella ole mitään osaa niissä.

Jeesuksen käsky rakastaa vihollisiamme (Matt. 5:44) koskee tämän maailman ihmissuhteita. Me rakastamme Jumalaa ja ihmisiä, jopa vihollisiamme, jotka ovat luodut Jumalan kuvaksi. Enkelit eivät ole luodut Jumalan kuvaksi. Meitä ei koskaan kehoteta rakastamaan pyhiä enkeleitä, eikä meitä kehoteta missään nimessä rakastamaan langenneita enkeleitä.

Saatana on kaikessa rakastamamme Jumalan vastakohta, emmekä me voi rakastaa Saatanaa. Jos me rakastaisimme Saatanaa, joutuisimme vihaamaan Jumalaa, koska pyhyys on synnin vastakohta.

Jumala on jo päättänyt, että Saatana ei saa anteeksi. Me puolestamme olemme Jumalan uhrautuvan rakkauden kohteita, kuten Kristuksen kuolema ristillä osoitti. Jumala lunasti rakkaudessaan ihmiskunnan, kun Saatana puolestaan "on saatettu häpeään" (Kol. 2:15). Jumalan tuomio Saatanalle on yksi osoitus hänen rakkaudestaan meitä kohtaan.

English



Paluu suomenkieliselle etusivulle

Rakastaako Jumala Saatanaa?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries