settings icon
share icon
Kysymys

Miksi Raamatun ymmärtäminen on tärkeää?

Vastaus


Raamatun ymmärtäminen on tärkeää, koska se on Jumalan Sana. Kun avaamme Raamatun, luemme siitä Jumalan viestin meille. Mikä voisi olla tärkeämpää kuin ymmärtää, mitä maailmankaikkeuden Luoja kertoo meille?

Haluamme ymmärtää Raamattua samasta syystä kuin haluamme ymmärtää rakkaimpamme rakkauskirjeen. Jumala rakastaa meitä ja haluaa palauttaa suhteemme häneen (Matt. 23:37). Jumala kertoo meille rakkaudestaan Raamatussa (Joh. 3:16; 1. Joh. 3:1;4:10).

Haluamme ymmärtää Raamattua samasta syystä, kuin sotilas haluaa ymmärtää päämajasta saapuneen viestin. Jumalan käskyjen noudattaminen kunnioittaa häntä ja ohjaa meitä elämässä (Ps. 119). Nuo käskyt löytyvät Raamatusta (Joh. 14:15).

Haluamme ymmärtää Raamattua samasta syystä, kuin automekaanikko haluaa ymmärtää korjausoppaan neuvot. Monet asiat tässä maailmassa ovat särkyneet. Raamatusta löytyvät ongelmien (syntien) syyt ja niiden korjausohjeet (usko Kristukseen). "Synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme" (Room. 6:23).

Haluamme ymmärtää Raamattua samasta syystä, kuin autonkuljettaja haluaa ymmärtää liikennemerkit. Raamattu ohjaa meitä halki elämän, näyttäen meille tien turvaan ja viisauteen (Ps. 119:11, 105).

Haluamme ymmärtää Raamattua samasta syystä, kuin lähestyvän myrskyn alla oleva haluaa ymmärtää säätiedotuksen. Raamattu ennustaa meille lopun ajoista, varoittaa meitä tulevasta tuomiosta (Matt. 24-25) ja kuinka voimme välttää sen (Room. 8:1).

Haluamme ymmärtää Raamattua samasta syystä, kuin innokas lukija haluaa ymmärtää suosikkikirjailijansa teokset. Raamattu paljastaa meille Jumalan persoonan ja kirkkauden ja kuinka ne ilmenivät hänen Pojassaan Jeesuksessa Kristuksessa (Joh. 1:1-18). Mitä enemmän me luemme ja ymmärrämme Raamattua, sitä läheisemmin me tunnemme sen kirjoittajan.

Filippos oli matkalla Gazaan, kun Pyhä Henki johdatti hänet Jesajan kirjaa lukevan miehen luo. Kun hän lähestyi miestä ja näki hänen lukevan, Filippos kysyi häneltä tärkeän kysymyksen: "Sinä kyllä luet, mutta mahdatko ymmärtää?" (Ap. t. 8:30). Filippos tiesi ymmärtämisen olevan uskon alkupisteen. Ilman Raamatun ymmärtämistä emme voi soveltaa, noudattaa tai uskoa sitä.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Miksi Raamatun ymmärtäminen on tärkeää?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries