settings icon
share icon
Kysymys

Onko todisteita Raamatun innoituksesta?

Vastaus


Seuraavassa esitetään todisteita Raamatun innoituksesta (Raamattu on Jumalan antama), kuten 2. Tim. 3:16 meille ilmoittaa:

1) Toteutuneet ennustukset. Jumala ilmoitti, mitä tapahtuisi myöhemmin tulevaisuudessa. Jotkut näistä ennustuksista ovat jo toteutuneet. Jotkut eivät ole vielä toteutuneet. Esimerkiksi Vanhassa testamentissa on yli 300 ennustusta koskien Jeesuksen Kristuksen ensimmäistä tulemista. Ei ole mitään epäilystä, etteivätkö nämä ole Jumalan antamia ennustuksia, koska käsikirjoitukset kirjoitettiin pitkälti ennen Kristuksen syntymää. Niitä ei kirjoitettu jälkikäteen, vaan etukäteen.

2) Raamatun yhdenmukaisuus. Meidän on muistettava, että Raamatun kirjoittivat noin 40 eri kirjoittajaa 1600 vuoden aikana. Kirjoittajat olivat hyvin erilaisia. Mooses oli poliittinen johtaja; Joosua oli sotilaallinen johtaja; David oli paimenpoika; Salomon oli kuningas; Aamos oli karjankasvattaja ja hedelmien kerääjä; Daniel oli ministeri; Matteus oli veronkerääjä; Luukas oli lääkäri; Paavali oli rabbi; ja Pietari oli kalastaja. Raamattu kirjoitettiin hyvin vaihtelevissa tilanteissa. Se kirjoitettiin kolmella eri mantereella: Euroopassa, Aasiassa ja Afrikassa. Kuitenkin kaikissa kirjoituksissa Raamatun keskeiset aiheet ovat yhdenmukaiset. Raamatussa ei ole ristiriitaisuuksia. Kaikki tämä ei olisi ollut mahdollista, jos Jumala ei olisi Pyhän Henkensä avulla ohjannut Raamatun kirjoittamista.

3) Tämä on vastakohtana muslimien Koraanille. Sen kirjoitti yksi ainoa henkilö, Zaid bin Thabit, Mohammedin appiukon Abu-Bekrin ohjauksella. Vuonna 650 jKr. ryhmä arabialaisia oppineita teki yhden koosteen näistä kirjoituksista samalla tuhoten kaikki muut kopiot varmistaakseen Koraanin yhdenmukaisuuden. Raamattu taas on ollut yhdenmukainen kirjoittamisestaan saakka. Ihmiset puolestaan toimittivat Koraanista yhdenmukaisen laitoksen.

4) Raamattu kuvaa sankareitaan totuudenmukaisesti kaikkine virheineen ja heikkouksineen. Siinä ei pyritä kaunistelemaan ketään, kuten muissa uskonnoissa on tapana. Raamattua lukiessa käy ilmi, että siinä kuvatuilla ihmisillä oli ongelmia kuten meillä ja he samoin tekivät vääryyksiä. Raamatun sankarit olivat suuria, koska he luottivat Jumalaan. Yksi esimerkki on Daavid, jota sanottiin "Herran mielen mukaiseksi mieheksi" (1. Sam. 13:14). Ja kuitenkin Daavid teki huorin (2. Sam. 11:1-5) ja syyllistyi murhaan (2. Sam. 11:14-26). Tämä kielteiset tiedot olisi ollut helppo jättää pois Raamatusta, mutta totuuden Jumala halusi ne mukaan.

5) Arkeologiset löydöt tukevat Raamatussa kuvattua historiaa. Monet uskottomat ovat yrittäneet turhaan löytää arkeologisia todisteita Raamatun kumoamiseksi. On helppo sanoa, että Raamattu ei ole totta. Mutta sen todistaminen vääräksi on aivan toinen asia. Kukaan ei ole pystynyt siihen. Aikojen saatossa, kun Raamattu on "mukamas" ollut ristiriidassa "tieteen" kanssa, Raamattu on aina osoittautunut oikeaksi ja tieteelliset teoriat vääriksi. Hyvä esimerkki tästä on Jesaja 40:22. Tieteen väittäessä maata litteäksi, Raamattu totesi Jumalan olevan "maan piirin yllä."

Kuitenkaan Raamatun väitteitä sen jumalallisesta alkuperästä ei pidä tulkita kehäpäättelyksi. Luotettavien todistajien kertomukset, erityisesti Jeesus, Mooses, Joosua, Daavid, Daniel ja Nehemias Vanhassa testamentissa ja Johannes ja Paavali Uudessa testamentissa, vahvistavat Pyhän Raamatun auktoriteetin ja innoituksen. Seuraavat jakeet kertovat tästä: 2. Moos. 14:1; 20:1; 3. Moos. 4:1; 4. Moos. 4:1;5. Moos.4:2; 32:48; Jes. 1:10, 24; Jer. 1:11; Jer. 11:1–3; Hes. 1:3; 1. Kor. 14:37; 1. Tess. 2:13; 2. Piet. 1:16–21; 1. Joh. 4:6.

Titus Flavius Josephus oli juutalainen historioitsija, joka kirjoitti ensimmäisellä vuosisadalla jKr. Hänen kirjoituksensa ovat mielenkiintoisia. Hän kirjoitti joistakin Raamatun tapahtumista. Kaiken edellä esitetyn todistusaineiston perusteella voimme luottavaisesti hyväksyä Raamatun olevan lähtöisin Jumalalta (2. Tim. 3:16).

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Onko todisteita Raamatun innoituksesta?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries