settings icon
share icon
Kysymys

Mitä Raamattu opettaa kateudesta?

Vastaus


Kateus merkitsee sitä, että haluamme itsellemme jotakin, joka on jollakin toisella ja joka puuttuu meiltä. Tämä on syntiä, eikä se ole tyypillistä kristitylle. Se osoittaa henkilön olevan halujensa orja (1. Kor. 3:3). Gal. 5:26 kuuluu, "Emme saa tavoitella turhaa kunniaa emmekä ärsyttää ja kadehtia toisiamme."

Raamattu opettaa meitä rakastamaan täydellisesti niin kuin Jumala rakastaa meitä. "Rakkaus on kärsivällinen, rakkaus on lempeä. Rakkaus ei kadehdi, ei kersku, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaa etuaan, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa" (1. Kor. 13:4-5). Mitä enemmän me keskitymme itseemme ja haluihimme, sen vähemmän pystymme keskittymään Jumalaan. Kun kovetamme sydämemme totuudelle, emme voi kääntyä Jeesuksen puoleen parantuaksemme (Matt. 13:15). Kun annamme Pyhän Hengen johdattaa meitä, hän tuottaa meissä pelastuksen hedelmiä, joita ovat rakkaus, ilo, rauha, kärsivällisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, lempeys ja itsehillintä (Gal. 5:22-23).

Kateellisuus osoittaa sen, että emme ole tyytyväisiä siihen, mitä Jumala on meille antanut. Raamattu kehottaa meitä tyytymään siihen, mitä meillä on, sillä Jumala ei koskaan hylkää tai jätä meitä (Hepr. 13:5). Me pystymme kamppailemaan kateuden syntiä vastaan olemalla enemmän Jeesuksen ja vähemmän itsemme kaltaisia. Opimme tuntemaan hänet paremmin Raamattua opiskelemalla ja olemalla muiden, kypsien kristittyjen seurassa. Kun opimme palvelemaan muita itsemme sijaan, sydämemme alkaa muuttua. "Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, niin että osaatte arvioida, mikä on Jumalan tahto, mikä on hyvää, hänen mielensä mukaista ja täydellistä” (Room. 12:2).

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mitä Raamattu opettaa kateudesta?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries