settings icon
share icon
Kysymys

Mitä Raamattu opettaa huolestumisesta?

Vastaus


Raamatun mukaan kristittyjen ei pitäisi huolestua. Fil. 4:6-7 rohkaisee meitä seuraavin sanoin, "Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. Tässä meitä opetetaan, että meidän olisi tuotava kaikki tarpeemme ja huolemme Jumalan eteen rukouksessa sen sijaan, että olisimme huolissamme niistä. Jeesus rohkaisee meitä olemaan huolestumasta elämän tarpeistamme, kuten vaatteista ja ruoasta. Hän vakuuttaa taivaallisen Isämme pitävän tarpeistamme huolta (Matt. 6:25-34). Näin ollen meidän ei tarvitse olla huolissamme mistään.

Jos huolestumisen ei pitäisi kuulua uskovan elämään, kuinka sitten voitamme sen? Meitä neuvotaan 1. Piet. 5:7 "heittämään kaikki murheemme hänen kannettavakseen, sillä hän pitää teistä huolen." Jumala ei halua meidän kantavan ongelmien ja pulmien painolastia. Niinpä tässä jakeessa Jumala kehottaa meitä antamaan ne kaikki hänen kannettavakseen. Miksi Jumala haluaa ottaa ongelmamme hoidettavakseen? Raamatun mukaan näin tapahtuu, koska hän välittää meistä. Jumala välittää kaikesta elämässämme tapahtuvasta. Mikään ongelma ei ole liian pieni tai iso hänelle annettavaksi. Antaessamme pulmamme Jumalalle, hän lupaa antaa meille kaiken ymmärryksen ylittävän rauhan (Fil. 4:7).

Niille, jotka eivät tunne Pelastajaa, huoli ja ahdistus ovat aina osa elämää. Jeesukselle elämänsä antaneille hän on luvannut, "Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon. Ottakaa minun ikeeni harteillenne ja katsokaa minua: minä olen sydämeltäni lempeä ja nöyrä. Minun ikeeni on hyvä kantaa ja minun kuormani on kevyt” (Matt. 11:28-30).

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mitä Raamattu opettaa huolestumisesta?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries