settings icon
share icon
Kysymys

Miksi Raamatun opetuksien suhteen on niin paljon erimielisyyksiä?

Vastaus


Jumala antoi meille Raamatun kertoakseen meille itsestään ja suunnitelmistaan. Jumala ei ole epäjärjestyksen Jumala (1. Kor. 14:33), siksi kaikki epäselvyydet tulevat maailmassa vaikuttavista voimista: lihasta ja Perkeleestä. Maailma on jumalaton ja siinä asuvat ihmiset eivät ymmärrä, eivätkä välitä Jumalan Sanasta. "Liha" on jäänne syntisestä luonnosta ja se vaikuttaa jokaisessa kristityssä haitaten heidän vanhurskasta elämäänsä. Perkele ja hänen riivaajansa haluavat niin ikään vääristää Jumalan Sanaa ja naamioituvat usein valkeuden enkeleiksi (2. Kor. 11:14-15).

Kaikki nämä voimat voivat vaikuttaa yksitellen tai yhdessä aiheuttaen erimielisyyksiä ja sekaannuksia Jumalan Sanan ymmärtämisessä. Surullisinta on, että erimielisyydet Raamatusta voivat johtaa väärään toivoon pelastuksesta. Perkele kiusasi Jeesusta erämaassa väärinkäyttäen Jumalan Sanaa (Matt. 4:1-11). Hän käyttää samaa menetelmää nykyäänkin väärinkäyttäen Raamatun totuuksia. Perkele on erittäin taitava vääristämään Jumalan Sanaa juuri riittävästi tuottaakseen kohtalokkaita seurauksia.

Joskus erimielisyydet aiheutuvat huonosta raamatunkäännöksestä. Kaikkein yleisin syy on kuitenkin uskovien huolimaton Raamatun tutkiskelu ja väärien saarnaajien, opettajien ja kirjoittajien virheelliset opetukset (2. Kor. 11:12-13). Nämä väärät profeetat saattavat käyttää sinällään hyviä raamatunkäännöksiä ja joko tietämättömyyttään tai tahallaan vääristelevät Jumalan Sanaa edistääkseen omia opetuksiaan tai maallisia näkökantoja. Meidän on tutkittava Raamattua itsekin ja luotettava Pyhän Hengen ohjaukseen sen sijaan, että olemme täysin muiden opetusten varassa.

Kaikkein vaarallisin erimielisyys ja sekaannus liittyy evankeliumiin. Raamattu opettaa Jeesuksen Kristuksen oleva ainoa tie ja totuus ja elämä (Joh. 14:6; Ap. t. 4:12). Monet itseään kristityiksi kutsuvat uskovat taivaaseen pääsyn olevan mahdollista muillakin tavoin tai muiden uskontojen kautta. Kaikesta erimielisyydestä ja sekaannuksesta huolimatta oikeat lampaat kuulevat Paimenensa äänen ja seuraavat ainoastaan häntä (Joh. 10:27). Ne, jotka eivät kuulu Paimenen laumaan, "eivät siedä kuulla tervettä oppia vaan haalivat itselleen halunsa mukaisia opettajia kuullakseen sitä mitä kulloinkin mieli tekee" (2. Tim. 4:3). Jumala on antanut meille Pyhän Henkensä ja käskyn saarnata Raamatun totuuksia nöyrämielisesti ja kärsivällisyydellä (2. Tim. 4:2). Hän haluaa, että osoittaudumme koetukset kestäviksi ja käsittelemme totuuden sanaa oikein (2. Tim. 2:15, v. 1938 käännös). Tämän me teemmekin, kunnes Herra Jeesus palaa ja päättää erimielisyydet ja sekaannukset.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Miksi Raamatun opetuksien suhteen on niin paljon erimielisyyksiä?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries