settings icon
share icon
Kysymys

Mitkä syyt ovat hyväksyttäviä seurakunnan tilaisuuksista pois olemiseen?

Vastaus


Monilla on vääriä tai epäraamatullisia mielikuvia liittyen seurakunnan tilaisuuksiin osallistumiseen. Jotkut ovat sitä mieltä, että heidän täytyy olla läsnä lainomaisesti kirkossa lähes aina, kun siellä on jokin tilaisuus tai tapahtuma. Joillekin syntyy syyllisyyden tunne, jos he ovat poissa sunnuntain aamujumalanpalveluksesta. Valitettavasti joissakin seurakunnissa rohkaistaan syyllistämistä ja ihmisiä painostetaan osallistumaan säännöllisesti. Mitä tulee seurakunnan tilaisuuksiin osallistumiseen, kaikkein tärkein asia on muistaa, että henkilön suhde Jumalaan ei riipu siitä, kuinka usein hän osallistuu seurakunnan tilaisuuksiin. Samoin Jumalan rakkaus lapsiaan kohtaan ei riipu heidän kirkossa käyntiensä lukumäärästä.

Ei ole kuitenkaan epäilystäkään siitä, että Jeesuksen Kristuksen seuraajien, kristittyjen, olisi hyvä käydä kirkossa. Jokaisen kristityn haluna pitäisi olla osallistuminen yhteiseen jumalanpalvelukseen (Ef. 5:19-20), palvella yhdessä muiden kristittyjen kanssa ja rohkaista heitä (1. Tess. 5:11), ja osallistua Jumalan Sanan opetukseen (2. Tim. 3:16-17). Kirkossa käymisen pitäisi olla ilo, eikä pelätty ja ikävä kokemus. Samoin kuin Jumala rakastaa iloista antajaa (2. Kor. 9:7), hän on myös mielissään jokaisesta iloisesta kirkossa kävijästä (Hepr. q0:24-25).

Mitkä syyt ovat hyväksyttäviä seurakunnan tilaisuuksista pois olemiseen? Voiko esimerkiksi laiminlyödä seurakunnan tilaisuuteen osallistumisen urheilutilaisuuden seuraamisen vuoksi? Voi. Voiko kirkossa käymättä jättämisen sallia esimerkiksi loman takia? Voi. Onko hyväksyttävää olla poissa kirkosta, jos olet sairas? On. Voitko olla pois kirkosta, jos olet väsynyt vaikean viikon jälkeen? Voit. Voitko olla poissa seurakunnan tilaisuudesta, jos yksinkertaisesti et vain halua osallistua? Voit. Kuten monet muut asiat kristillisessä elämässä, kirkossa käymisestä voi tulla pakkoilmiö vapaaehtoisen halun sijaan. Kenenkään ei tarvitse käydä kirkossa pelastuakseen, ollakseen hyvä kristitty, kasvaakseen hengellisesti, jne. Kristityn pitäisi osallistua kirkon tilaisuuksiin oppiakseen lisää Jumalan pelastuslahjasta, tietääkseen kuinka tulla enemmän Kristuksen kaltaiseksi ja saadakseen tilaisuuksia muiden palvelemiseen.

Miksi sinä käyt kirkossa? Haluatko antaa hengellisen vaikutelman? Haluatko luoda liikesuhteita? Ajatteletko lakihenkisesti tuumien, että mitä useammin kuljet kirkon ovista, sitä enemmän Jumala pitää sinusta? Ovatko sunnuntaiaamusi perheen kanssa väittelyä, huutoa ja täynnä huonotuulisuutta, jota seuraa tekohymyn sävyttämä kirkossa käynti? Tällaisissa tapauksissa on parempi pysyä kotona ja yrittää löytää raamatullinen ratkaisu perheen konflikteihin sen sijaan, että osallistut nimellisesti kirkon tilaisuuteen.

Kyseessä ovat elämän periaatteet. Ihmisten elämän kiireellisyys saattaa tehdä kirkossa käynnistä paremminkin riesan kuin siunauksen. Jos kirkossa käynti ei ole riittävän tärkeää, ehkä kirkossasi tai asenteessasi on jotakin väärin. Saavutko kirkkoon vain muutama minuutti ennen jumalanpalveluksen alkua, kuunteletko tympääntyneenä saarnaa ja lähdetkö välittömästi tilaisuuden jälkeen? Jos näin on asianlaita, olisit yhtä hyvin voinut jättää käymättä, koska et saanut käynnistä mitään mukavaa tai kasvattavaa etkä myöskään omasta puolestasi myötävaikuttanut siihen.

Olisi hyvä, jos kävisimme kirkossa ollaksemme ystäviä ja kumppaneita muiden kanssa, jotka myös ovat osallisia Jeesuksen Kristuksen armosta. Olisi hyvä, jos emme olisi poissa seurakunnan tilaisuuksista, koska tiedämme kuinka tärkeää on kuulla Jumalan Sanaa, soveltaa sitä elämäämme ja jakaa se muiden kanssa. Kirkossa käyntimme pitäisi perustua Jumalan rakastamiseen ja Raamatun opetuksiin siitä, kuinka tärkeää yhteinen jumalanpalvelus on (Hepr. 10:24-25) Jokaisen kristityn pitäisi käydä kirkossa säännöllisesti. Samanaikaisesti meidän on muistettava, että seurakunnan tilaisuudesta poissaoleminen ei ole synti, josta meidän pitäisi olla pahoillamme.

Oletko pahoillasi, kun et pääse seurakunnan tilaisuuteen? Jos näin on asianlaita, on se osoitus siitä, että sinulla on hyvä ja raamatullinen yhteys seurakuntaasi. Jos näin ei ole, sinun pitää arvioida joko valitsemasi seurakuntasi tai osallistumisesi tasoa. Jumala näkee sydämiimme. Jumalaan ei vaikuta, kuinka usein käyt kirkossa tai seurakunnan tilaisuuksissa. Jumalan tahto on, että paikallisseurakunnan myötä kasvamme hengellisesti ja käytämme hengellisiä lahjojamme muiden kasvattamiseen.


Paluu suomenkieliselle etusivulle

Mitkä syyt ovat hyväksyttäviä seurakunnan tilaisuuksista pois olemiseen?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries