settings icon
share icon
Kysymys

Mikä oli Paavalin pistävä piikki ruumiissa?

Vastaus


Lukemattomia eri selityksiä on tarjottu koskien Paavalin pistävää piikkiä ruumiissa. Ne vaihtelevat jatkuvista kiusauksista, vastustajien pakoilemisesta, pitkäaikaisesta sairaudesta (kuten näköongelma, malaria, päänsärky ja epilepsia) aina puhevikaan, Kukaan ei voi olla varma, mikä Paavalin piikki oli, mutta ilmeisesti kyseessä oli fyysinen vaiva.

Kaikki tietomme siitä perustuvat Paavalin itsensä kuvaukseen 2. Kor. 12:7: "Jotta nämä valtavat ilmestykset eivät tekisi minua ylpeäksi, olen saanut pistävän piikin ruumiiseeni, Saatanan enkelin kurittamaan itseäni, etten ylpistyisi." Ensimmäiseksi, pistävän piikin tarkoituksena oli pitää Paavali nöyränä. Jokainen Jeesuksen tavannut, hänen kanssaan puhunut tai hänen lähettiläänään toiminut (Ap. 9:2-8) olisi luonnollisesti hyvin ylpeä. Jos tähän lisätään suurin osa Uuden testamentin kirjoituksien kirjoittamisesta Pyhän Hengen vaikutuksen alaisena, voimme hyvin kuvitella, kuinka Paavali olisi helposti saattanut tulla ylimieliseksi. Toiseksi, tiedämme kuinka tämä piikki tuli Saatanan enkelin toimesta. Samoin kuin Jumala salli Saatanan koettelevan Jobia (Job 1:1-12), Jumala sallii Saatanan piinaavan Paavalia Jumala omia, hyviä tarkoitusperiä varten ja Jumalan täydellisen tahdon mukaisesti.

Paavalin mielestä tämä piikki oli esteenä tehokkaalle lähetystyölle (Gal. 5:14-16) ja kolmesti hän pyysi Jumalaa poistamaan sen (2. Kor. 12:8). Mutta Paavali sai tästä kokemuksestaan oppitunnin: jumalallinen voima on parhaimmillaan ihmisen heikkouden edessä (2. Kor. 4:7) ja siten Jumala yksin saa kaiken ylistyksen (2. Kor. 10:17). Jumala antoi Paavalille armoa ja voimaa pistävän piikin kestämiseen sen sijaan, että hän olisi poistanut sen, sanoen "minun armoni riittävän sinulle".

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mikä oli Paavalin pistävä piikki ruumiissa?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries