settings icon
share icon
Kysymys

Olemmeko me kaikki perineet synnin Aadamilta ja Eevalta?

Vastaus


Kyllä, kaikki ihmiset ovat perineet synnin Aadamilta ja Eevalta, erityisesti Aadamilta. Raamatussa synti kuvaillaan Jumalan lain rikkomiseksi (1. Joh. 3:4) ja kapinaksi Jumalaa vastaan (5. Moos. 9:7; Joosua 1:18). 1. Moos. luku 3 kuvailee Aadamin ja Eevan kapinaa Jumalaa ja hänen käskyään vastaan. Aadamin ja Eevan tottelemattomuuden vuoksi synti on siirtynyt kaikkiin heidän jälkeläisiinsä. Room. 5:12 kertoo meille synnin tulleen maailmaan Aadamin kautta ja kuoleman periytyneen kaikille ihmisille, koska kaikki ovat tehneet syntiä. Tämä periytyvä turmeltuneisuus tunnetaan perisynnin nimellä. Aivan kuten me perimme fyysiset ominaisuudet vanhemmiltamme, me perimme syntisen olemuksemme Aadamilta.

Aadam ja Eeva luotiin Jumalan kuvaksi ja kaltaiseksi (1. Moos. 1:26-27; 9:6). Me olemme myös Aadamin kuva ja hänen kaltaisiaan (1. Moos. 5:3). Kun Aadam lankesi syntiin, sen seurauksena kaikki hänen jälkeläisensä ovat myös "saastuneet" synnistä. Daavid murehti tätä tosiasiaa yhdessä Psalmeistaan: "Syntinen olin jo syntyessäni, synnin alaiseksi olen siinnyt äitini kohtuun" (Ps. 51:5). Tämä ei tarkoita hänen äitinsä synnyttäneen hänet avioliiton ulkopuolella; paremminkin hänen äitinsä oli perinyt synnillisen luontonsa omilta vanhemmiltaan, jotka vuorostaan olivat perineet saman heidän vanhemmiltaan, jne. Daavid peri synnin vanhemmiltaan, aivan kuten me kaikki perimme. Vaikka eläisimme mahdollisimman hyvin, olisimme kuitenkin syntisiä perisynnin vuoksi.

Koska olemme synnynnäisiä syntisinä, teemme syntiä. Huomaa Room. 5:12 kuvailtu progressio: synti saapui maailmaan Aadamin kautta, kuolema seuraa syntiä, kuolema koituu kaikkien osaksi, kaikki tekevät syntiä, koska he perivät synnin Aadamilta. Koska "kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat vailla Jumalan kirkkautta" (Room. 3:23), me tarvitsemme synnittömän uhrin pesemään syntimme pois ja tätä me emme pysty omin voimin suorittamaan. Onneksi Jeesus Kristus voi pelastaa meidät synnistä! Meidän syntiemme tähden Jeesus ristiinnaulittiin ja hänen "veressä meillä on lunastus, rikkomustemme anteeksianto. Näin Jumala on antanut armonsa rikkauden" (Ef. 1:7). Jumala suunnattomassa viisaudessaan on valmistanut keinon perisynnin nujertamiseksi ja se on tarjolla kaikille. "Tietäkää siis, veljet: hänen ansiostaan teille julistetaan synnit anteeksi" (Ap. t. 13:38).

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Olemmeko me kaikki perineet synnin Aadamilta ja Eevalta?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries