settings icon
share icon
Kysymys

Kuinka voin olla vakuuttunut pelastuksestani?

Vastaus


Kuinka voit varmuudella tietää oletko pelastunut? Tarkastele 1. Joh. 5:11-13: "Ja tämä on se todistus: Jumala on antanut meille iankaikkisen elämän, ja tämä elämä on hänen Pojassaan. Jolla on Poika, sillä on elämä. Jolla ei Jumalan Poikaa ole, sillä ei ole elämää. Tämän kaiken olen kirjoittanut teille, Jumalan Poikaan uskoville, jotta tietäisitte, että teillä on iankaikkinen elämä." Kenellä on Poika? Sillä, joka on ottanut hänet vastaan ja uskonut häneen (Joh. 1:12). Jos sinulla on Jeesus, sinulla on elämä. Se ei ole ainoastaan väliaikainen elämä, vaan iankaikkinen.

Jumala haluaa meidän olevan vakuuttuneita pelastuksestamme. Emme voi elää kristillistä elämäämme aprikoiden ja murehtien joka ikinen päivä, olemmeko todella pelastuneet vai emme. Tästä syystä Raamattu tekee pelastussuunnitelman aivan selväksi. Usko Herraan Jeesukseen, niin pelastut (Joh. 3:16; Ap. t. 16:31). Uskotko sinä siihen, että Jeesus on Pelastaja ja että hän kuoli maksaakseen syntiemme rangaistuksen (Room. 5:8; 2 Kor. 5:21)? Luotatko yksin häneen pelastuaksesi? Jos vastaat myöntävästi, olet pelastunut! Vakuuttuminen tarkoittaa "kaiken epäilyksen ulkopuolella olevaa." Ottamalla Jumalan Sanan sydämeesi voit häivyttää kaikki epäilykset ja olla varma iankaikkisesta pelastuksestasi.

Jeesus itse varmistaa tämän koskien niitä, jotka ovat uskoneet häneen: "Minä annan heille ikuisen elämän. He eivät koskaan joudu hukkaan, eikä kukaan riistä heitä minulta. Isäni, joka on heidät minulle antanut, on suurempi kuin kukaan muu, eikä kukaan voi riistää heitä Isäni kädestä” (Joh. 10:28-29). Sitä juuri iankaikkinen elämä on - iankaikkinen. Kukaan, et edes sinä itse, ei pysty ottamaan pois Kristuksen Jumalasta lähtöisin olevaa pelastuksen lahjaa.

Me talletamme Jumalan Sanan sydämiimme, ettemme rikkoisi häntä vastaan (Ps. 119:11), ja tähän sisältyy epäilyksen synti. Iloitse Jumalan Sanasta, joka ohjaa meitä elämään luottamuksella epäilyksen sijaan. Kristuksen omien sanojen kautta meillä on vakuus pelastuksemme, emmekä saa epäillä sitä. Tämä vakuus perustuu Jumalan rakkauteen meitä kohtaan Jeesuksen Kristuksen kautta.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Kuinka voin olla vakuuttunut pelastuksestani?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries