settings icon
share icon
Kysymys

Mikä on pelastusrukous?

Vastaus


Monet kysyvät, "Onko rukousta, jonka rukoilemalla voin taata pelastukseni?" On tärkeää muistaa, että emme pelastu toistamalla tietyn rukouksen tai lausumalla määrätyt sanat. Raamatusta ei missään käy ilmi, että kukaan pelastuu rukoilemalla. Rukouksen lausuminen ei ole raamatullinen pelastustapa.

Ainoa pelastumisen ehto on usko Jeesukseen Kristukseen. Joh. 3:16 mukaan “ Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.” Pelastus tulee uskon kautta (Ef. 2:8), kun otamme Jeesuksen vastaan pelastajanamme (Joh. 1:12) ja luottamalla yksin häneen (Joh. 14:6; Ap. t. 4:12), eikä mitään rukousta lausumalla tai toistamalla.

Raamatun esittämä pelastussanoma on yksinkertainen ja selvä, mutta samalla hyvin ihmeellinen. Me kaikki olemme tehneet syntiä Jumalaa vastaan (Room. 3:23). Jeesuksen lisäksi ei ole ketään muuta, joka on elänyt koko elämänsä syntiä tekemättä (Saarn. 7:20). Syntiemme johdosta joudumme Jumalan tuomion alle (Room. 6:23), joka on fyysinen kuolema ja sitä seuraava hengellinen kuolema. Syntiemme ja niistä aiheutuvan rangaistuksen tähden emme voi tehdä mitään omin voimin korjataksemme tilanteemme Jumalan edessä. Rakkautensa vuoksi Jumala syntyi ihmiseksi Jeesuksessa Kristuksessa. Jeesus eli synnittömän elämän ja aina opetti totuutta. Ihmiskunta kuitenkin hylkäsi Jeesuksen ja tappoi hänet ristiinnaulitsemalla. Jeesus kuoli puolestamme tuon hirvittävän kuoleman kautta. Jeesus otti syntien taakan ja rangaistuksen osakseen ja kuoli meidän edestämme (2. Kor. 5:21). Jeesus nousi kuolleista (1. Kor. 15) todistaen kuolemansa olleen riittävä maksu synnin edestä ja osoittaen voittaneensa synnin ja kuoleman. Jeesuksen uhrin ansiosta Jumala tarjoaa meille pelastuksen lahjaa. Jumala halua meidän muuttavan mielipiteemme Jeesuksesta (Ap. t. 17:30) ja ottavan hänet vastaan täysimääräisenä maksusuorituksena synnistä (1. Joh. 2:2). Pelastus vastaanotetaan Jumalan lahjana, eikä rukoilemalla rukous.

On kuitenkin huomattava, että rukous voi liittyä pelastukseen. Jos ymmärrät evankeliumin, uskot sen olevan totta ja olet vastaanottanut Jeesuksen pelastajanasi, on aivan oikein ja hyväksyttävää ilmaista se rukouksella Jumalalle. Jumalan kanssa puhuminen rukouksen avulla voi toimia keinona edetä tosiasioiden ymmärtämisestä Jeesukseen liittyen täyteen luottamukseen häneen. Rukous voi liittyä tapahtumasarjaan, jonka kautta laitat pelastususkosi yksin Jeesukseen.

Toistamme jälleen kerran, että on elintärkeää, että pelastuksesi ei pohjaudu rukouksesi sanamuotoon. Rukouksen toistaminen ei voi pelastaa sinua! Jos haluat saada pelastuksen, joka on saatavissa Jeesuksen kautta, sinun on laitettava uskosi häneen. Luota täysin hänen kuolemaansa täysimääräisenä uhrina syntiesi edestä. Luota ainoastaan häneen Pelastajanasi. Tämä on raamatullinen pelastumistapa. Jos olet ottanut Jeesuksen vastaan pelastajanasi, voit ilman muuta rukoilla Jumalaa. Kerro Jumalalle kuinka kiitollinen olet Jeesuksen työstä. Ylistä häntä hänen rakkaudestaan ja uhristaan. Kiitä Jeesusta syntiesi edestä kuolemisesta ja pelastuksen antamisesta. Tässä on Raamatun opettama yhteys pelastuksen ja rukouksen välillä.

Oletko päättänyt ottaa Kristuksen vastaan sen perusteella, mitä olet lukenut näiltä sivuilta? Jos näin on, ole hyvä ja klikkaa alla olevaa ”Olen ottanut Kristuksen vastaan tänään” – painiketta.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mikä on pelastusrukous?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries