settings icon
share icon
Kysymys

Mitkä askeleet johtavat pelastukseen?

Vastaus


Monet etsivät pelastukseen johtavia askeleita. Ihmiset haluaisivat saada ohjekirjan, jonka viittä vaihetta tai askelta seuraamalla he päätyvät pelastukseen. Esimerkkinä tästä ovat islamin viisi pilaria. Islamin mukaan pelastus ansaitaan viittä pilaria noudattamalla. Koska tällainen askel-askeleelta pelastukseen eteneminen on hyvin houkuttelevaa, monet kristillisen yhteisön jäsenet opettavat virheellisesti pelastuksen olevan askel askeleelta etenevä prosessi. Roomalaiskatolisuudessa on seitsemän sakramenttia. Monet kristilliset yhteisöt lisäävät kasteen, julkisen uskontunnustuksen, synnistä pois kääntymisen, kielillä puhumisen, jne., pelastukseen johtaviksi askeleiksi. Raamattu opettaa ainoastaan yhden askeleen olevan tarpeellinen. Filippin vanginvartija kysyi Paavalilta, "Mitä minun on tehtävä, että pelastuisin?" Paavali vastasi, "Usko Herraan Jeesukseen, niin pelastut..." (Ap. t. 16:30-31).

Usko Jeesukseen Kristukseen on ainoa askel pelastukseen. Raamatun opetus on erittäin selvä. Me olemme kaikki tehneet syntiä Jumalaa vastaan (Room. 3:23). Syntiemme tähden ansaitsemme ikuisen eron Jumalasta (Room. 6:23). Rakkautensa tähden (Joh. 3:16) Jumala otti osakseen ihmisen olomuodon ja kuoli edestämme. Näin tehdessään Hän kärsi rangaistuksen, joka meidän olisi pitänyt kärsiä (Room. 5:8; 2. Kor. 5:21). Jumala lupaa syntien anteeksiannon ja iankaikkisen elämän taivaassa kaikille, jotka armon kautta uskovat Jeesukseen Kristukseen pelastajanaan (Joh. 1:12; 3:16; 5:24; Ap. t. 16:31).

Pelastus ei ole seuraus tiettyjen askeleiden noudattamisesta, joita seuraamalla me sen ansaitsemme. Pitää paikkansa, että kristityn pitäisi ottaa kaste. Ja kristityn pitäisi tunnustaa julkisesti Jeesus Kristus pelastajakseen. Kristityn pitäisi myös kääntyä pois synnistä. Kristityn pitäisi myös noudattaa Jumalan opetuksia. Mitkään näistä eivät kuitenkaan ole pelastukseen johtavia askeleita. Ne ovat pelastuksen seurauksia. Syntiemme tähden emme voi millään tavoin ansaita pelastusta. Voisimme ottaa tuhat askelta ja nekään eivät riittäisi. Siksi Jeesuksen oli kuoltava meidän sijastamme. Olemme täysin kykenemättömiä maksamaan syntivelkaamme Jumalalle tai puhdistamaan itseämme synnistä. Vain Jumala voi aikaansaada pelastuksen ja sen Hän tekikin. Jumala saattoi loppuun pelastukseen tarvittavat askeleet ja sen vuoksi Hän tarjoaa sitä kaikille haluaville.

Pelastus ja syntien anteeksisaaminen eivät ole seurausta tiettyjen askelien seuraamisesta. Siinä on kysymys Kristuksen vastaanottamisesta pelastajana ja sen tosiasian ymmärtämisestä, että Hän on tehnyt kaiken meidän edestämme. Jumala vaatii meiltä yhden askeleen - Jeesuksen Kristuksen vastaanottamisen ja yksin Häneen luottamisen. Se on ainoa tie pelastukseen. Tämä erottaa kristinuskon kaikista muista maailman uskonnoista, joista jokainen luettelee tietyt askeleet, joita on noudatettava pelastuksen saamiseksi. Kristinusko tunnistaa, että Jumala on jo ottanut nämä askeleet ja siksi Hän kutsuu meitä yksinkertaisesti vastaanottamaan Hänet uskon kautta.

Oletko päättänyt ottaa Kristuksen vastaan sen perusteella, mitä olet lukenut näiltä sivuilta? Jos näin on, ole hyvä ja klikkaa alla olevaa ”Olen ottanut Kristuksen vastaan tänään” – painiketta.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mitkä askeleet johtavat pelastukseen?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries