settings icon
share icon
Kysymys

Onko Jumala todellinen? Miten voin tietää varmasti, että Jumala on todellinen?

Vastaus


Tiedämme, että Jumala on todellinen, koska Hän on ilmoittanut meille itsensä kolmella eri tavalla: luomakunnassa, Sanassaan ja Pojassaan Jeesuksessa Kristuksessa.

Perustavin todiste Jumalan olemassaolosta on yksinkertaisesti se, mitä Hän on tehnyt: ”Hänen näkymättömät ominaisuutensa, hänen ikuinen voimansa ja jumaluutensa, ovat maailman luomisesta asti olleet nähtävissä ja havaittavissa hänen teoissaan. Sen vuoksi he eivät voi puolustautua” (Room. 1:20). ”Taivaat julistavat Jumalan kunniaa, taivaankansi kertoo hänen teoistaan” (Ps. 19:2).

Jos löytäisin rannekellon nurmikolta, en olettaisi, että se on vain ”tipahtanut tyhjästä” tai että se on aina ollut olemassa. Kellon muotoilun perusteella olettaisin, että joku on suunnitellut sen. Mutta meitä ympäröivässä maailmassa näen vielä paljon suurempaa suunnittelua ja tarkkuutta. Meidän ajanlaskumme ei perustu rannekelloihin, vaan Jumalan kädenjälkeen – maapallon säännölliseen pyörimiseen (ja cesium-133 atomin radioaktiivisiin ominaisuuksiin). Maailmankaikkeudessa näkyy upea suunnitelma, ja tämä puhuu Suuren Suunnittelijan olemassaolon puolesta.

Jos löytäisin koodatun viestin, etsisin salakirjoituksen tuntijan auttamaan koodin murtamisessa. Oletukseni olisi, että viestillä on olemassa älyllinen lähettäjä, joku joka loi koodin. Miten monimutkainen on se DNA-koodi, joka on jokaisessa ruumiimme solussa? Eivätkö DNA:n monimutkaisuus ja tarkoitus puhu koodin Älyllisen Kirjoittajan puolesta?

Jumala ei ole tehnyt ainoastaan monimutkaista ja hienosti säädettyä fyysistä maailmaa, vaan Hän on myös asettanut jokaisen ihmisen sydämeen tunteen ikuisuudesta (Snl. 3:11). Ihmiskunnalla on synnynnäinen taju siitä, että elämä on enemmän kuin tämä silminnähtävä todellisuus, että on olemassa jotakin suurempaa kuin tämä maallinen vaellus. Ikuisuuden tajumme näkyy ainakin kahdella tavalla: lainsäädännössä ja palvonnassa.

Jokainen sivilisaatio kautta historian on arvostanut tiettyjä moraalilakeja, jotka ovat hämmästyttävän samankaltaisia kulttuurista toiseen. Esimerkiksi rakkautta arvostetaan kaikkialla, kun taas valehteleminen tuomitaan kaikkialla. Tämä yhteinen moraali – tämä maailmanlaajuinen ymmärrys oikeasta ja väärästä – osoittaa kohti Ylintä Moraalista Olentoa, joka antoi meille kyseiset tunnontuskat.

Vastaavasti ihmiset kaikkialla maailmassa, kulttuurista riippumatta, ovat aina harjoittaneet jonkinlaista palvontaa. Palvonnan kohde voi vaihdella, mutta käsitys ”korkeammasta voimasta” on kiistämätön osa ihmisyyttä. Taipumuksemme palvoa on sopusoinnussa sen tosiasian kanssa, että Jumala loi meidät ”omaksi kuvakseen” (1 Moos. 1:27).

Jumala on ilmoittanut itsensä meille myös Sanassaan, Raamatussa. Kautta Raamatun Jumalan olemassaoloa pidetään itsestään selvänä tosiasiana (1 Moos. 1:1; 2 Moos. 3:14). Kun joku kirjoittaa omaelämäkertansa, hän ei tuhlaa aikaa oman olemassaolonsa todisteluun. Jumala ei myöskään tuhlaa liiemmälti aikaa olemassaolonsa todistamiseen omassa kirjassaan. Raamatun elämää muuttavassa luonteessa, eheydessä ja kirjoittamiseen liittyneissä ihmeissä pitäisi olla riittävästi perustetta tarkemmalle tarkastelulle.

Kolmanneksi Jumala on ilmoittanut itsensä Pojassaan Jeesuksessa Kristuksessa (Joh. 14:6-11). ”Alussa oli Sana. Sana oli Jumalan luona, ja Sana oli Jumala… Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme… Me saimme katsella hänen kirkkauttaan, kirkkautta, jonka Isä ainoalle Pojalle antaa. Hän oli täynnä armoa ja totuutta. (Joh. 1:1, 14; vrt. Kol. 2:9).

Jeesuksen ihmeellisessä elämässä toteutui täydellisesti koko Vanhan testamentin laki ja Messiasta koskeneet ennustukset (Matt. 5:17). Hän teki lukemattomia myötätuntoisia tekoja ja julkisia ihmeitä osoittaakseen sanomansa aitouden ja todistaakseen jumaluutensa (Joh. 21:24-25). Kolme päivää ristiinnaulitsemisensa jälkeen Jeesus nousi kuolleista, tapahtuma jonka sadat silminnäkijät vahvistivat oikeaksi (1 Kor. 15:6). Historiaan on kirjattu runsaasti ”todisteita” siitä, kuka Jeesus on. Kuten apostoli Paavali sanoi, ”eihän tämä ole tapahtunut missään syrjäisessä kolkassa” (Apt. 26:26).

Aina varmasti riittää skeptikkoja, joilla on oma käsityksensä Jumalasta ja jotka tulkitsevat todisteita sen mukaisesti. Ja aina on niitä, joita mikään määrä todisteita ei vakuuta (Ps. 14:1). Loppujen lopuksi on aina kyse uskosta (Hepr. 11:6).

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Onko Jumala todellinen? Miten voin tietää varmasti, että Jumala on todellinen?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries