settings icon
share icon
Kysymys

Onko Jumala reilu?

Vastaus


Onneksemme voimme todeta, että Jumala ei ole reilu. Reiluus merkitsisi sitä, että jokainen saisi tarkalleen ansioidensa mukaan. Monien mielestä reiluus merkitsee sitä, että jokaista kohdellaan samoin. Jos Jumala olisi täysin reilu, me kaikki viettäisimme iankaikkisuuden helvetissä maksaen synneistämme. Juuri tämänhän me ansaitsisimme. Me olemme kaikki syntisiä (Room. 3:23) ja siksi iankaikkisen rangaistuksen ansainneita (Room. 6:23). Jos me saisimme sen, mikä meille kuuluu, päätyisimme tuliseen järveen (Ilm. 20:14-15). Mutta Jumala ei ole reilu. Sen sijaan hän on armollinen ja hyvä. Siksi hän lähetti Jeesuksen Kristuksen kuolemaan sijastamme ristillä. Hän kärsi ansaitsemamme rangaistuksen (2. Kor. 5:21). Uskomalla häneen pelastumme ja saamme anteeksiannon, jonka myötä pääsemme iankaikkiseen kotiin taivaassa (Joh. 3:16).

Huolimatta Jumalan rakastavasta armosta, kukaan ei uskoisi häneen omin voimin (Room. 3:10-18). Jumalan on vedettävä meitä puoleensa, jotta me pelastumme (Joh. 6:44). Jumala ei vedä kaikkia, mutta jotkut hän on valinnut kaikkivaltaisuudessaan (Room. 8:29-30; Ef. 1:5, 11). Tämä ei ole meidän silmissämme "reilua", koska Jumala ei kohtele kaikkia samalla tavalla. Jumalan ei kuitenkaan ole pakko valita ketään. Olisi täysin reilua, jos kaikki päättäisivät päivänsä iankaikkisessa helvetissä. Se, että Jumala pelastaa joitakuita ei ole epäreilua niitä kohtaan, jotka eivät pelastu. Saavathan he ainoastaan ansionsa mukaan.

Jumalan valitut saavat kokea Jumalan rakkauden ja armon. Kun Jumala avaa sydämemme, mielemme ja vetää meitä luokseen, on meillä kaikilla mahdollisuus vastata luomakunnan kutsuun (Ps. 19:1-3) ja omantuntomme ääneen (Room. 2:15) ja kääntyä Jumalan luo. Ne, jotka eivät sitä tee, kokevat ansaitsemansa kohtalon, koska he hylkäsivät hänet. Ne, jotka hylkäävät Jumalan, saavat osakseen reilun kohtalon (Joh. 3:18; 36). Ne, jotka uskovat, saavat paljon enemmän ja paljon paremman kuin mitä he ansaitsevat. Ketään ei kuitenkaan rangaista kohtuuttomasti. Onko Jumala reilu? Ei ole. Onneksi Jumala on paljon enemmän kuin reilu! Jumala on armollinen ja anteeksiantavainen. Hän on myös pyhä, oikeudenmukainen ja oikeamielinen.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Onko Jumala reilu?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries