settings icon
share icon
Kysymys

Mikä on oikea evankeliumi?

Vastaus


Oikea evankeliumi on hyvät uutiset, että Jumala pelastaa syntisiä. Ihminen on luonteeltaan syntinen ja erossa Jumalasta ilman mitään toivoa, että pystyisi korjaamaan tilanteen. Mutta Jumala valmisti keinon ihmisen lunastamiseen Pelastajamme Jeesuksen Kristuksen kuoleman, hautaamisen ja ylösnousemisen kautta.

Sana "evankeliumi" merkitsee "hyviä uutisia". Ymmärtääksemme, kuinka hyviä nämä uutiset todella ovat, meidän on ensin käsitettävä huonot uutiset. Eedenin puutarhassa tapahtuneen syntiinlankeemuksen johdosta (1. Moos. 3:6) ihminen on kokonaisuudessaan mielensä, tunteidensa ja lihansa puolesta täynnä syntiä. Tämän vuoksi ihminen ei etsi, eikä edes pysty etsimään Jumalaa. Ihmisellä ei ole mitään halua mennä Jumalan luo ja itse asiassa hänen mielensä on vihamielinen Jumalaa kohtaan (Room. 8:7). Jumala on julistanut, että ihmisen syntisyys johtaa iankaikkiseen helvettiin, missä hän on iäti Jumalasta erossa. Helvetissä ihminen maksaa synnin rangaistuksen pyhälle ja oikeamieliselle Jumalalle. Nämä olisivat todella huonot uutiset, jos tilanteeseen ei olisi mitään korjauskeinoa.

Mutta evankeliumissaan Jumala armossaan on valmistanut poispääsyn, sijaisuhrin Jeesuksessa Kristuksessa, joka maksoi synnin rangaistuksen uhratessaan itsensä ristillä. Juuri tästä on kyse evankeliumissa, jota Paavali saarnasi korinttolaisille. 1. Kor. 15:2-4 hän selittää evankeliumin kolme keskeisintä kohtaa: Kristuksen kuoleman, hautaamisen ja ylösnousemisen puolestamme. Vanha luontomme kuoli Kristuksen kanssa ristillä ja haudattiin hänen kanssaan. Me nousimme kuolleista hänen kanssaan uuteen elämään (Room. 6:4-8). Paavali kehottaa meitä pitäytymään tiukasti tähän evankeliumiin. Ainoastaan se pelastaa. Mihin tahansa muuhun evankeliumiin uskominen on hyödytöntä. Room. 1:16-17 Paavali julistaa oikean evankeliumin olevan "Jumalan voiman, joka tuo pelastuksen kaikille". Tällä hän tarkoittaa, että ihminen ei saavuta pelastusta omin voimin, vaan ainoastaan armosta uskon kautta ja se on Jumalan lahja (Ef. 2:8-9).

Evankeliumin tähden ja Jumalan voiman kautta, Kristukseen uskovat pelastuvat helvetistä (Room. 10:9). Sen lisäksi he saavat uuden luonnon (2. Kor. 5:17), uuden sydämen, uuden halun, uuden tahdon ja uuden asenteen. Nämä ilmenevät hyvinä tekoina. Ne ovat hedelmiä, joita Pyhä Henki tuottaa meissä voimallaan. Teot eivät koskaan pelasta ketään, mutta ne ovat sen todisteita (Ef. 2:10). Jumalan voiman kautta pelastuneiden elämässä on aina todisteita muuttuneesta elämästä.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mikä on oikea evankeliumi?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries