Kuinka nuorena voi pyytää Jeesukselta pelastusta?


Kysymys: Kuinka nuorena voi pyytää Jeesukselta pelastusta?

Vastaus:
Pelastukselle ei ole ikärajaa. Jeesus itse totesi, "Antakaa lasten olla, älkää estäkö heitä tulemasta minun luokseni. Heidän kaltaistensa on taivasten valtakunta" (Matt. 19:14). Kun lapset ovat riittävän vanhoja ymmärtämään olevansa syntisiä (Room. 3:23), Jeesuksen kuolleen maksaakseen heidän syntiensä rangaistuksen (Room. 5:8; 6:23), ja että heidän on laitettava uskonsa Jeesukseen pelastuakseen (Joh. 3:16), silloin he ovat riittävän vanhoja pelastumaan.

Lapsen ei tarvitse ymmärtää pelastusopin kaikkia monimutkaisia yksityiskohtia. On tärkeää, että vanhemmat ovat varmoja siitä, että lapset ymmärtävät pelastuksen pääkohdat edellä esitetyn mukaisesti, mutta Ap. t. 16:31 lupaus koskee yhtä lailla aikuisia ja lapsia: "Usko Herraan Jeesukseen, niin pelastut, sinä ja sinun perhekuntasi."

Olivat pienet lapset sitten uskovien tai jumalattomien jälkeläisiä, he voivat olla Jumalan valittuja, lunastetut Kristuksen verellä, sydämessään Pyhän Hengen asuttamia ja näin ollen matkalla taivastiellä. Näiden asioiden ymmärtämisikä vaihtelee kuitenkin lapsesta toiseen. Joillakin nuorilla lapsilla on hyvin herkkä sydän ja kuullessaan Jeesuksen kuolleen heidän puolestaan, he viipymättä tiedostavat syntisen luonteensa ja tuntevat tarpeen reagoida näihin tosiasioihin. Toiset lapset eivät kenties havahdu näihin kuin vasta ollessaan paljon vanhempia. Ainoastaan Jumala tuntee sydämet ja voimme luottaa siihen, että "juuri sitä, mikä on kadonnut, Ihmisen Poika on tullut etsimään ja pelastamaan" (Luuk. 19:10) ja että tämä tapahtuu hänen täydellisen tahtonsa ja ajoituksensa mukaan.

English
Paluu suomenkieliselle etusivulle

Kuinka nuorena voi pyytää Jeesukselta pelastusta?

Selvitä, miten ...

Vietät ikuisuuden Jumalan kanssaSaat anteeksiannon Jumalalta