settings icon
share icon
Kysymys

Keitä tai mitä olivat nefiilit?

Vastaus


Nefiilit ("langenneet, jättiläiset") olivat Jumalan poikien (jumalien poikia, v. 1992 käännös) ja ihmisten tyttärien jälkeläisiä ja heistä puhutaan 1. Moos. 6:1-4. On monia mielipiteitä, keitä Jumalan pojat olivat. Meidän näkökantamme on, että Jumalan pojat olivat langenneita enkeleitä (demoneja), jotka pariutuivat ihmisnaisten kanssa tai valtasivat ihmismiesten kehot ja pariutuivat naisten kanssa. Näistä suhteista syntyi jälkeläisiä, nefiilejä, jotka olivat "muinaisajan kuuluisia sankareita" (1. Moos. 6:4).

Miksi demonit tekisivät mitään tuollaista? Raamattu ei vastaa selvästi tähän kysymykseen. Demonit ovat pahoja, kieroutuneita olentoja - minkään heidän teoistansa ei pitäisi hämmästyttää meitä. Paras arvaus heidän tarkoitusperästään on, että demonit pyrkivät saastuttamaan ihmisen sukupuun estääkseen Messiaan, Jeesuksen Kristuksen, syntymisen. Jumala oli luvannut Messiaan syntyvän Eevan jälkeläisistä (1. Moos. 3:15) ja hän murskaisi käärmeen, Saatanan. On mahdollista, että demonit pyrkivät estämään tämän saastuttamalla ihmisen sukupuun tehden mahdottomaksi synnittömän Messiaan syntymisen. On kuitenkin huomattava, että tämä ei ole Raamatun antama vastaus, mutta se on kuitenkin mahdollinen eikä ole myöskään ristiriidassa minkään Raamatun opetusten kanssa.

Keitä nefiilit olivat? Heprealaisten ja muiden legendojen mukaan (Eenokin kirja ja muut ei-raamatulliset teokset), he olivat jättiläisten ja sankareiden rotu, jotka tekivät paljon pahoja tekoja. Heidän valtaisa koko ja voima olivat ilmeisesti seurausta demonien "DNA" sekoittumisesta ihmisen geenien kanssa. Ainoa, mitä Raamattu toteaa heistä on että he olivat "juuri näitä muinaisajan kuuluisit sankareita" (1. Moos. 6:4). Nefiilit eivät olleet avaruudesta tulleita muukalaisia, vaan kirjaimellisia ja fyysisiä Jumalan poikien ja ihmisten tyttärien jälkeläisiä (1. Moos. 6:1-4).

Mitä nefiileille tapahtui? Nefiilit olivat yksi Nooan tulvaan johtaneista syistä. Välittömästi nefiilien maininnan jälkeen Raamattu kertoo meille: "Kun Herra näki, että ihmisten pahuus lisääntyi maan päällä ja että heidän ajatuksensa ja pyrkimyksensä olivat kauttaaltaan pahat, hän katui, että oli tehnyt ihmisen, ja murehti sitä sydämessään. Herra sanoi: "Minä pyyhin maan päältä ihmisen, jonka olen luonut, ja ihmisen mukana karjaeläimet, pikkueläimet ja taivaan linnut, sillä minä kadun, että olen ne tehnyt" (1. Moos. 6:5-7). Jumalan antoi veden peittää koko maan ja surmasi kaikki ja kaiken (mukaan lukien nefiilit) paitsi Nooan, hänen perheensä ja arkissa olleet eläimet (1. Moos. 6:11-22).

Mitä nefiileille tapahtui tulvan jälkeen? 1. Moos. 4 kertoo meille, "Siihen aikaan ja myöhemminkin oli maan päällä jättiläisiä". Vaikuttaa siltä, että demonit toistivat syntinsä myös tulvan jälkeen. Se tapahtui ilmeisesti paljon pienemmässä määrässä kuin ennen tulvaa. Kun israelilaiset vakoilivat Kaanaan maata, he raportoivat Moosekselle: "Näimme siellä myös jättiläisiä, jättikokoisia anakilaisia (anakilaiset olivat nefiilien jälkeläisiä). Me tunsimme itsemme heidän edessään pieniksi kuin heinäsirkat, ja sellaisilta me varmaan näytimmekin heidän silmissään" (4. Moos. 13:33). Tämä raamatunkohta ei suoranaisesti sano, että siellä oli nefiilejä, ainoastaan että vakoojat luulivat nähneensä nefiilejä. Mitä todennäköisimmin vakoojat näkivät hyvin kookkaita ihmisiä Kaanaan maassa ja virheellisesti luulivat heidän olevan nefiilejä. On kenties mahdollista, että tulvan jälkeen demonit uudestaan pariutuivat naisten kanssa tuottaen lisää nefiilejä. Oli miten tahansa, israelilaiset tuhosivat nämä "jättiläiset" valloittaessaan Kaanaan (Joshua 11:21-22) ja myöhemmin historiansa aikana (5. Moos. 3:11; 1. Sam. 17).

Mikä estää demoneja synnyttämästä lisää nefiilejä meidän aikanamme? Jumala ilmeisesti passitti ihmisten kanssa pariutunet demonit "pimeyteen" ja pani siten pisteen tällaiselle toiminnalle. Juudan jae 6 kertoo meille, "Ja niitä enkeleitä, jotka eivät pitäneet kiinni korkeasta asemastaan vaan hylkäsivät omat asuinsijansa, hän pitää pimeydessä ikuisissa kahleissa suurta tuomion päivää varten." Kaikki demonit eivät ole kahleissa, joten on täytynyt olla erityinen ryhmä demoneita, jotka suorittivat erityisen vakavia syntejä alkuperäisen lankeemuksen lisäksi. Oletamme, että ihmisten kanssa yhtyneet demonit ovat juuri niitä, joita "pidetään pimeydessä ikuisissa kahleissa ". Tämä estää niitä enää tekemästä edellä mainitun kaltaisia tekoja.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Keitä tai mitä olivat nefiilit?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries