settings icon
share icon
Kysymys

Mitä Raamattu opettaa naisten työnteosta kodin ulkopuolella?

Vastaus


Monille pareille ja perheille kysymys naisen osallistumisesta työelämään kodin ulkopuolella on vaikea. Raamatusta löytyy ohjeita naisen asemaan. Paavali antaa seuraavat ohjeet Tiitus 2:4-5 koskien nuorten avioliitossa olevien naisten koulutusta vanhempien naisten puolesta: "Heidän tulee kehottaa nuoria naisia rakastamaan miestään ja lapsiaan, olemaan puhtaita ja siveitä, hoitamaan hyvin kotinsa ja mukautumaan miehensä tahtoon, jottei Jumalan sana joutuisi pilkan kohteeksi." Näiden jakeiden mukaan naisen vastuu on kotona, kun avioparilla on lapsia. Varttuneempien naisten on opetettava nuorempia naisia ja annettava hyvä esimerkki hurskaasta elämästä. Vanhemmat naiset voivat käyttää aikansa vapaammin oman valintansa ja Herran johdatuksen mukaan.

Sananlaskujen luku 31 kuvailee "hyvää naista". Kirjoittaja ylistää tätä naista alkaen jakeesta 11 kuvaillen häntä naisena, joka tekee kaiken mahdollisen perheensä eteen. Hän ahkeroi pitääkseen kotinsa ja perheensä järjestyksessä. Jakeet 16, 18, 24 ja 25 osoittavat hänen olevan niin uutteran, että hän yritteliäisyydellään hankkii sivutuloja perheelleen. Hänen vaikuttimensa ovat tärkeitä hänen yritteliäisyydelleen. Hän hankkii perheelleen, eikä suinkaan pyri luomaan uraa itselleen tai kilpailemaan elintasossa naapuriensa kanssa. Hänen menestyksensä urallaan oli toisarvoista, tärkein asia hänelle oli hänen aviomiehensä, lapsensa ja kotinsa.

Raamattu ei missään kohdin kiellä naista työskentelemästä kodin ulkopuolella. Mutta Raamattu opettaa, mitkä naisen elämän tärkeimpien asioiden pitäisivät olla. Jos ansiotyössä käyminen johtaa lasten ja aviomiehen laiminlyömiseen, silloin kodin ulkopuolella työskenteleminen on väärin. Jos kristitty nainen voi käydä ansiotyössä ja silti hoitaa perheensä, silloin tällainen menettely on täysin sopivaa. Pitäen nämä periaatteet mielessä, meillä on vapaus Kristuksessa elää tahtomme mukaan. Kodin ulkopuolella työskenteleviä naisia ei saa tuomita, samoin kuin kodin hoitamisen keskittyviä naisia ei saisi ylenkatsoa.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mitä Raamattu opettaa naisten työnteosta kodin ulkopuolella?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries