settings icon
share icon
Kysymys

Onko kukaan koskaan nähnyt Jumalaa?

Vastaus


Raamatun mukaan kukaan muu paitsi Jeesus Kristus ei ole koskaan nähnyt Jumalaa (Joh. 1:18). 2. Moos. 33:20 Jumala sanoo, "Sinä et voi nähdä minun kasvojani, sillä yksikään ihminen, joka näkee minut, ei jää eloon." Nämä raamatunkohdat näyttävät olevan ristiriidassa muitten kohtien kanssa, joissa eri yksilöt kertovat "nähneensä" Jumalan. Esimerkiksi 2. Moos. 33:11 kertoo Mooseksen puhuneen Jumalalle kasvoista kasvoihin. Kuinka Mooses saattoi puhua kasvotusten Jumalan kanssa, jos kukaan ei voi nähdä Jumalan kasvoja ja jäädä eloon? Tässä kohdin ilmaisu "kasvoista kasvoihin" on ilmaisutapa tarkoittaen hyvin läheistä kommunikointia. Jumala ja Mooses puhuivat toisilleen niin kuin he olisivat olleet kaksi ihmistä keskustelemassa keskenään.

Kun 1. Moos. 32:30 Jaakob näki Jumalan ilmestyvän enkelinä: hän ei varsinaisesti nähnyt Jumalaa. Simsonin vanhemmat olivat peloissaan, kun he tiedostivat nähneensä Jumalaksi (Tuom. 13:22), mutta he olivat nähneet hänet enkelin muodossa.

Jeesus oli Jumala lihassa (Joh. 1:1, 14) ja kun ihmiset näkivät hänet, he näkivät Jumalan. Näin ollen Jumala voidaan todella nähdä ja monet ovat hänet nähneet. Toisaalta, kukaan ei ole koskaan Jumalaa kaikessa hänen kirkkaudessaan. Jos Jumala ilmestyisi meille ollessamme langenneessa olotilanteessamme, me tuhoutuisimme. Näin ollen Jumala verhoaa itsensä ja ilmestyy meille sellaisessa muodossa, jossa me voimme nähdä hänet. Tämä on kuitenkin eri asia kuin nähdä Jumala kaikessa hänen kirkkaudessaan ja pyhyydessään. Ihmiset ovat nähneet Jumalan näyissä ja ilmestyksissä, mutta kukaan ei ole koskaan nähnyt Jumalaa kaikessa hänen loistossaan (2. Moos. 33:23).

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Onko kukaan koskaan nähnyt Jumalaa?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries