settings icon
share icon
Kysymys

Onko mormonismi kultti? Mihin mormonit uskovat?

Vastaus


Mormonien uskonto (mormonismi), jonka seuraajat kuuluvat Myöhempien aikojen pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkkoon, perusti mies nimeltä Joseph Smith vajaat kaksisataa vuotta sitten. Hän väitti Isä Jumalan ja Jeesuksen Kristuksen vierailleen luonaan henkilökohtaisesti ja kertoneen kaikkien seurakuntien ja uskontojen olevan iljettäviä. Niinpä Joseph Smith päätti aloittaa upouuden uskonnon, jonka hän väitti olevan ainoan oikean uskonnon maan päällä. Mormonismin ongelmana on se, että siinä on ristiriitaisuuksia Raamatun kanssa, se muuttaa Raamatun sanomaa ja se lisää Raamattuun. Kristityillä ei ole mitään syytä uskoa, että Raamattu ei ole totta ja riittävä ilmoitus Jumalalta. Jumalaan uskominen ja luottaminen tarkoittavat, että me uskomme hänen Sanaansa ja uskomme kaikkien Kirjoitusten olevan Jumalan synnyttämiä. Tämä tarkoittaa sitä, että ne tulevat häneltä (2. Tim. 3:16).

Mormonit uskovat, että on useita Jumalan synnyttämiä kirjoituksia, eikä ainoastaan yksi: 1) Raamattu, jos se on käännetty oikein. Mitkä jakeet ovat oikein käännettyjä ja mitkä eivät ole, ei ole aina selvää. 2) 2) Mormonien kirja, jonka Smith käänsi ja julkaisi vuonna 1830. Smith väitti tämän kirjan olevan kaikkein oikeimman kirjan maan päällä ja sen opetuksia seuraamalla voivan päästä lähemmäksi Jumalaa kuin mitään muuta kirjaa lukemalla. 3) Oppi ja liitot, joka sisältää kokoelman nykyajan ilmestyksiä koskien Jeesuksen Kristuksen uudistettua seurakuntaa. 4) Kallisarvoinen helmi, joka mormonien mukaan selventää Raamatusta kadonneita opetuksia ja antaa lisävalaistusta maan luomiseen liittyviin tapahtumiin.

Mormonit uskovat seuraavasti Jumalasta: Hän ei ole aina ollut maailmankaikkeuden valtias, vaan saavutti asemansa oikeamielisellä elämällä ja kovalla yrittämisellä. He uskovat, että Isä Jumala "on lihaa ja luuta niin kuin kuka tahansa meistä". Vaikka nykyajan mormonijohtajat eivät enää opetakaan samalla tavoin, Brigham Young opetti Aadamin olleen Jumala ja Jeesuksen Kristuksen isä. Vastavuoroisesti, kristityt uskovat seuraavat seikat Jumalasta: on vain yksi ainoa tosi Jumala (5. Moos. 6:4; Jesaja 43:10; 44:6-8), hän on ollut ja on aina olemassa (5. Moos. 33:27; Ps. 90:2; 1. Tim. 1:17), ja häntä ei ole luotu vaan hän on Luoja (1. Moos. 1; Ps. 24:1; Jesaja 37:16). Hän on täydellinen, eikä kukaan ole hänen kaltaisensa (Ps. 86:8; Jesaja 40:25). Isä Jumala ei ole, eikä ole koskaan ollut ihminen (3. Moos. 23:19; 1. Samuel 15:29; Hoosea 11:9). Hän on Henki (Joh.4:24) ja Hengellä ei ole lihaa ja luita (Luuk. 24:39).

Mormonit uskovat kuoleman jälkeen olevan erilaisia tasoja tai valtakuntia: taivaallinen valtakunta, maanpäällinen valtakunta, tähtien valtakunta ja pimeyden valtakunta. Ihmisen kohtalo riippuu siitä, mihin he uskovat ja mitä he tekevät nykyisessä elämässään. Raamattu sitä vastoin kertoo meille, että kuoleman jälkeen me päädymme taivaaseen tai helvettiin riippuen siitä, olemmeko me uskoneet Jeesukseen Kristukseen Herranamme ja Pelastajanamme. Uskoville ruumiista poissa oleminen merkitsee Herran luona olemista (2. Kor. 5:6-8). Uskottomat joutuvat helvettiin, joka on kuolleiden määränpää (Luuk. 16:22-23). Jeesuksen palatessa me saamme uudet ruumiit (1. Kor. 15:50-54). Jumala luo uuden taivaan ja uuden maan (Ilm. 21:1) ja uskottomat heitetään iankaikkiseen tuliseen järveen (Ilm. 20:11-15). Kuoleman jälkeen ei ole toista mahdollisuutta pelastumiseen (Hepr. 9:27).

Mormonien johtajat opettavat Jeesuksen syntymän olleen Isä Jumalan ja Marian fyysisen suhteen tulos. Mormonit uskovat Jeesuksen olevan jumala ja kenen tahansa ihmisen voivan tulla jumalaksi. Mormonismi opettaa pelastuksen olevan uskon ja hyvien töiden kombinaatio. Kristityt ovat historiallisesti opettaneet, että kukaan ihminen ei voi saavuttaa Jumalan asemaa - vain hän on pyhä (1. Samuel 2:2). Me voimme olla pyhiä Jumalan silmissä ainoastaan uskon kautta häneen (1. Kor. 1:2). Jeesus on Jumalan ainoa Poika (Joh. 3:16). Ainoastaan hän on elänyt synnittömän ja tahrattoman elämän. Siksi hänet on korotettu kunniapaikalle taivaassa (Hepr. 7:26). Jeesus ja Jumala ovat käytännössä yksi, ainoastaan Jeesus oli olemassa ennen maanpäällistä syntymäänsä (Joh. 1:1-8; 8:56). Jeesus uhrasi itsensä meidän puolestamme, Jumala herätti hänet kuolleista ja eräänä päivänä jokainen tunnustaa Jeesuksen Kristuksen Herraksi (Fil. 2:6-11). Jeesuksen mukaan taivaaseen on mahdotonta päästä omien töiden avulla ja se on mahdollista yksin uskon kautta häneen (Matt. 19:26).. Me olemme kaikki ansainneet iankaikkisen rangaistuksen syntiemme tähden, mutta Jumala äärettömässä rakkaudessaan ja armossaan valmisti meille siitä pakotien. "Synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme" (Room. 6:23).

Selvästikin Jumalan ja hänen Poikansa Jeesuksen tunteminen on ainoa tapa pelastua (Joh. 17:3). Pelastuminen ei ole mahdollista hyvien töiden avulla, vaan ainoastaan uskon kautta (Room. 1:17; 3:28). Me voimme saada tämän lahjan huolimatta siitä, keitä me olemme ja mitä me olemme tehneet (Room. 3:22). "Ei kukaan muu voi pelastaa kuin hän. Mitään muuta nimeä, joka meidät pelastaisi, ei ole ihmisille annettu koko taivaankannen alla" (Ap. t. 4:12).

Mormonit ovat yleensä ystävällisiä, rakastavia ja mukavia ihmisiä. Kaikesta huolimatta väärä uskonto on sokaissut heidät ja sen seurauksena heidän käsityksensä Jumalan olemuksesta, Jeesuksen Kristuksen persoonasta ja pelastuksesta on vääristynyt.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Onko mormonismi kultti? Mihin mormonit uskovat?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries