settings icon
share icon
Kysymys

Miltä enkelit näyttävät?

Vastaus


Enkelit ovat henkiolentoja (Hepr. 1:14) ilman fysikaalista kehoa. Enkelit pystyvät kuitenkin ilmestymään ihmishahmossa. Raamatun kuvaamissa enkelien ilmestymisissä enkelit olivat miespuolisia. 1. Moos. 18:1-19 Jumala ja kaksi enkeliä ilmestyivät miehinä ja nauttivat aterian Aabrahamin kanssa. Enkelien ilmestymisistä kerrotaan useasti Raamatussa (Joosua 5:13-14; Mark. 16:5), eivätkä he koskaan muistuttaneet naisia.

Joskus enkeleillä ei ollut ihmishahmoa, vaan he näyttivät yliluonnollisilta olennoilta aiheuttaen pelkoa kohtaamissaan ihmisissä. Monesti enkeleiden ensimmäiset sanat olivat "älä pelkää", koska pelko oli yleinen reaktio heidän ilmestymiseensä. Jeesuksen hautaa vartioineet miehet kävivät ikään kuin kuolleiksi, kun he näkivät Herran enkelin (Matt. 28:4). Kedolla olleet paimenet "peljästyivät suuresti" nähdessään Herran enkelin edessään ja Herran kirkkauden loistavan heidän ympärillään.

Joskus enkeleitä kuvataan siivekkäinä olentoina. Liitonarkin päällä olevilla kerubiveistoksilla oli siivet, joilla he peittivät armoistuimen (2. Moos. 25:20). Jesaja näki siivekkään serafin näyssään taivaan valtaistuimesta ja niistä jokaisella oli kuusi siipeä (Jes. 6:2). Myös Hesekiel näki näyn siivekkäistä enkeleistä. Jes. 6:1-2 kuvailee enkeleillä olevan ihmispiirteitä: ääni, kasvot ja jalat. Monissa raamatunkohdissa enkelit laulavat ja ylistävät Jumalaa. Yksi tärkeimmistä kuvauksista enkeleistä on Dan. 10:5-6. "Katsellessani ympärilleni minä äkkiä huomasin miehen, joka oli pellavavaatteissa, uumillaan vyö parasta kultaa. Hänen ruumiinsa säihkyi kuin krysoliitti, hänen kasvonsa välkehtivät kuin salama, hänen silmänsä olivat kuin tulisoihdut, hänen käsivartensa ja jalkansa kuin kiiltävä pronssi, ja hänen äänensä oli kuin kansanjoukon pauhu." Jeesuksen haudalla ilmestynyttä enkeliä kuvaillaan samalla tavoin: "Hän oli hohtava kuin salama ja hänen vaatteensa olivat valkeat kuin lumi" (Matt. 28:3).

Olipa enkelin ilmestymismuoto mikä tahansa, näyttää siltä, että he ovat erittäin kauniita. Hesekiel kuvailee, kuinka Lusifer oli ylpeä kauneudestaan. Voimme hyvin kuvitella, kuinka alati Jumalan luona olevat enkelit ovat poikkeuksellisen kauniita, koska Jumalan kirkkaus heijastuu kaikessa hänen ympärillään olevassa.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Miltä enkelit näyttävät?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries