settings icon
share icon
Kysymys

Miksi Jumala loi meidät? Miksi Jumala loi ihmiskunnan?

Vastaus


Lyhyt vastaus kysymykseen, miksi Jumala loi meidät on: "omaksi ilokseen." Ilm. 4:11 kertoo meille, "Herra, meidän Jumalamme! Sinä olet arvollinen saamaan ylistyksen, kunnian ja vallan, sillä sinä olet luonut kaiken. Kaikki, mikä on olemassa, on sinun tahdostasi luotu." Kol. 1:16 kertaa saman näkemyksen: "Kaikki on luotu hänen kauttaan ja häntä varten. " Jumalan iloksi luominen ei tarkoita, että ihminen luotiin viihdyttämään Jumalaa. Jumala on luova olento ja nauttii luomisesta. Jumala on myös persoonallinen olento, joka kokee mielihyvää aidosta yhteydestä muiden olentojen kanssa.

Koska ihminen on luotu Jumalan kuvaksi ja kaltaiseksi (1. Moos. 1:27), ihmisellä on kyky tuntea Jumala ja sen vuoksi rakastaa, palvoa, palvella ja olla kumppanina hänen kanssaan. Jumala ei luonut ihmistä minkään tarpeen johdosta. Jumala ei tarvitse ketään tai mitään. Iankaikkisessa menneisyydessä hän ei ollut yksinäinen, eikä hän etsinyt "ystävää". Hän rakastaa meitä, mutta hän ei tarvitse meitä: nämä kaksi ovat keskenään erilaisia asioita. Jos me emme olisi olemassa, Jumala olisi silti Jumala, muuttumaton Herra (Mal. 3:6). 2. Moos. 3:14 "Minä olen" ei koskaan ollut tyytymätön olemassaoloonsa. Hän loi maailmankaikkeuden, hän teki sen omaksi ilokseen ja koska Jumala on täydellinen, hänen tekonsa olivat täydelliset. "Kaikki oli hyvää" (1. Moos. 1:31).

Jumala ei myöskään luonut samanvertaisia "kavereita". Sellainen olisi looginen mahdottomuus. Jos Jumala loisi toisen yhtä mahtavan, viisaan ja täydellisen olennon, silloin hän ei olisi enää Jumala siitä yksinkertaisesta syystä, että ei voi olla olemassa kahta Jumalaa. "... Herra on Jumala ja ettei hänen lisäkseen ole ketään toista" (5. Moos. 4:35). Kaikki Jumalan luoma on välttämättömyyden pakosta häntä vähäisempää. Mikään luotu ei voi olla suurempaa tai yhtä suurta kuin sen tekijä.

Me tunnustamme Jumalan kaikkivaltaisuuden ja pyhyyden ja ihmettelemme, kuinka hän seppelöi ihmisen kunnialla ja kirkkaudella (Psalmi 8:6) sekä kuinka hän suvaitsee kutsua meitä ystävikseen (Joh. 15:14-15). Miksi Jumala loi meidät? Jumala loi meidät omaksi ilokseen ja jotta me, hänen luomuksensa, voimme kokea hänen tuntemisensa tuoman ilon.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Miksi Jumala loi meidät? Miksi Jumala loi ihmiskunnan?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries