settings icon
share icon
Kysymys

Mitä on mietiskelevä hengellisyys?

Vastaus


Mietiskelevä hengellisyys on erittäin vaarallinen käytäntö jokaiselle, joka haluaa noudattaa Raamatun opetuksia ja elää Jumala-keskeistä elämää. Se liitetään useimmiten uusiin seurakuntaliikkeisiin, jotka ovat täynnä vääriä opetuksia. Sitä harrastetaan myös monissa liikkeissä, joilla on vähän tai mitään yhteistä kristinuskon kanssa.

Käytännössä mietiskelevä hengellisyys keskittyy meditaatioon, joskaan ei Raamatun opettamalla tavalla. Joosua 1:8 kaltaiset jakeet kehottavat meitä mietiskelemään: "Pidä tämän lainkirjan sanat aina huulillasi. Tutki lakia päivin ja öin, niin pystyt tarkoin noudattamaan kaikkea, mitä siihen on kirjoitettu. Silloin sinä menestyt ja onnistut kaikissa toimissasi." Huomaa, kuinka Jumalan Sanan pitäisi olla mietiskelyn kohde. Mietiskelevä hengellisyys ei keskity mihinkään. Sen harjoittajaa kehotetaan tyhjentämään mielensä täysin ja ainoastaan "olemaan". Tämän väitetään avaavan henkilön mielen suuremmille hengellisille kokemuksille. Raamatun mukaan meitä kehotetaan muuttamaan mielemme Kristuksen mieleksi. Mielen tyhjentäminen on vastoin edellä esitettyä tietoista kehotusta.

Mietiskelevä hengellisyys myös rohkaisee etsimään mystisiä Jumala-kokemuksia. Mystiikka on usko siihen, että Jumala-tietoisuus, hengellinen totuus ja todellisuus voidaan löytää subjektiivisten kokemusten kautta. Tällainen kokemusten korostaminen murentaa Raamatun arvovaltaa. Me tunnemme Jumalan Raamatun perusteella. "Jokainen pyhä, Jumalan Hengestä syntynyt kirjoitus on hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi ja kasvatukseksi Jumalan tahdon mukaiseen elämään" (2. Tim. 3:16-17). Jumalan Sana on täydellinen. Meillä ei ole mitään syytä uskoa, että Jumala antaa uusia Raamattua täydentäviä opetuksia tai totuuksia mystisten kokemusten kautta. Sen sijaan uskomme ja tietomme Jumalaan liittyen perustuvat tosiasioihin.

Mietiskelevän hengellisyyden verkkosivusto antaa aatteesta hyvän yhteenvedon: "Meillä itse kullakin on erilainen maallinen ja hengellinen tausta. Me etsimme rikkaampia kokemuksia hengellisyyden avulla ja tutkimalla maailman suuria hengellisiä perinteitä. Haluamme lähestyä rakastavaa Henkeä, joka ylläpitää koko luomakuntaa ja kannustaa meitä olemaan myötätuntoisia kaikkia luotuja kohtaan." Näissä tavoitteissa ei ole mitään raamatullista. "Maailman hengellisten perinteiden" opiskeleminen on turhaa, koska kaikki hengelliset traditiot, jotka eivät ylistä Kristusta, ovat vääriä. Aino tie läheisempään Jumala-suhteeseen on kulkea hänen ohjaamallaan tiellä seuraten Jeesusta Kristusta ja Raamattua.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mitä on mietiskelevä hengellisyys?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries