settings icon
share icon
Kysymys

Mitkä ovat aidon, pelastavan uskon merkkejä?

Vastaus


Tämä on yksi tärkeimmistä kristillisen elämän kysymyksistä. Monet uskovat epäilevät pelastustaan, koska he eivät näe aidon uskon merkkejä elämässään. Joidenkin mielestä meidän ei koskaan pitäisi epäillä päätöstämme seurata Kristusta, mutta Raamattu rohkaisee meitä tutkimaan itseämme "olemmeko uskossa" (2. Kor. 13:5). Onneksi Jumala on antanut meille runsain mitoin ohjeita, joiden perusteella voimme varmistua iankaikkisesta elämästämme. Johanneksen ensimmäinen epistola oli kirjoitettu juuri tätä tarkoitusta varten ja siinä todetaan 1. Joh. 5:13, "Tämän kaiken olen kirjoittanut teille, Jumalan Poikaan uskoville, jotta tietäisitte, että teillä on iankaikkinen elämä."

1. Joh. antaa meille erinäisiä testejä, joiden perusteella voimme tutkia itseämme ja uskoamme. Kun tarkastelemme niitä, meidän on muistettava, että kukaan ei ole täydellinen eikä täytä niitä kaikkia jatkuvasti. Meidän elämässämme pitäisi kuitenkin olla suuntaus, joka osoittaa meidän kasvavan laupeudessa.

1. Nautitko yhdessäolosta Kristuksen ja hänen kansansa kanssa? (1. Joh. 1:3)
2. Sanoisivatko toiset, että elät valossa vai pimeydessä? (1. Joh. 1:6-7)
3. Myönnätkö ja tunnustako syntisi? (1. Joh. 1:8)
4. Oletko kuuliainen Jumalan Sanalle? (1. Joh. 2:3-5)
5. Osoittaako elämäsi, että rakastat Jumalaa enemmän kuin maailmaa? (1. Joh. 2:15)
6. Onko elämällesi tyypillistä, että teet sitä, mikä on "oikein"? (1. Joh. 2:29)
7. Pyritkö elämään puhtaasti? (1. Joh. 3:3)
8. Väheneekö synnin määrä elämässäsi? (1. Joh. 3:5-6) [Neuvo: tässä on kyse halusta elää ilman jatkuvaa synnintekoa, ei täydellisestä synnittömyydestä.]
9. Osoitatko rakkautta muille kristityille? (1. Joh. 3:14)
10. Elätkö kristillisesti vai puhutko ainoastaan siitä? (1. Joh. 3:18-19)
11. Pyritkö hyvään omaantuntoon? (1. Joh. 3:21)
12. Saavutatko voittoja kristillisessä elämässäsi? (1. Joh. 5:4)

Jos pystyit vastaamaan myönteisesti näihin kysymyksiin (tai useimpiin niistä), silloin elämäsi kantaa pelastuksen hedelmiä. Jeesus opetti, että hedelmistämme meidät tunnetaan (Matt. 7:20). Hedelmättömät oksat, siis tekouskovaiset, jotka eivät tuota Hengen hedelmiä (Gal. 5:22-23), leikataan pois ja heitetään tuleen (Joh. 15:2). Aidossa uskossa ei ole ainoastaan kyse uskosta Jumalaan (riivaajatkin uskovat Jumalaan, Jaak. 2:19), vaan aito usko johtaa avoimeen synnin tunnustamiseen ja kuuliaisuuteen Jumalan käskyille. Meidän on muistettava, että pelastumme armosta uskon kautta, emme tekojen kautta (Ef. 2:8-8). Tekomme osoittavat uskomme aidoksi (Jaak. 2:17-18). Aitoa uskoa seuraavat aina teot; jatkuvasti ilman tekoja oleva usko ei ole uskoa, eikä se pelasta ketään.

Näiden lisäksi meidän on muistettava Jumalan lupaukset ja elämän todellisuus ja hengellinen sota, johon osallistumme. Saatana on aivan yhtä todellinen kuin Jeesus Kristus ja on vaarallinen sielujen vihollinen. Kun käännymme Kristukseen, Saatana haluaa kaikin tavoin pettää ja voittaa meidät. Hän yrittää saada meidät uskomaan, että olemme surkeita epäonnistujia tai että Jumala on hyljännyt meidät. Kristus pitää omistaan huolen. Jeesus itse rukoili Isää meidän puolestamme Joh. 17:11, "Pyhä Isä, suojele heitä nimesi voimalla, sen nimen, jonka olet minulle antanut, jotta he olisivat yhtä, niin kuin me olemme yhtä. Minä en enää ole maailmassa, mutta he jäävät maailmaan, kun tulen luoksesi." Hän rukoili uudelleen jakeessa 15, "Varjele heidät pahalta". Joh. 10:27-29, Jeesus sanoi, "Minun lampaani kuulevat minun ääneni ja minä tunnen ne, ja ne seuraavat minua. Minä annan heille ikuisen elämän. He eivät koskaan joudu hukkaan, eikä kukaan riistä heitä minulta. Isäni, joka on heidät minulle antanut, on suurempi kuin kukaan muu, eikä kukaan voi riistää heitä Isäni kädestä.” Jos kuulet ja noudatat Jeesuksen ohjeita, silloin kuulut hänen laumaansa, eikä hän koskaan hylkää sinua. Jeesuksen ilmaisussa hän varjelee kristittyä käsillään ja kaikkivaltias Isä Jumala tekee samoin antaen täten kaksinkertaisen vakuuden iankaikkisesta elämästä.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mitkä ovat aidon, pelastavan uskon merkkejä?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries