settings icon
share icon
Kysymys

Onko mässäily syntiä? Mitä Raamattu opettaa ylensyömisestä?

Vastaus


Ylensyöminen on synti, jonka monet kristityt jättävät huomioimatta. Leimaamme tupakoinnin ja juomisen empimättä synneiksi, mutta jostakin syystä ylensyöminen hyväksytään tai sitä ainakin siedetään. Monet tupakointiin ja juomiseen liittyvät perusteet, kuten terveydelliset seikat ja riippuvuus, soveltuvat sellaisinaan myös ylensyömiseen. Monet uskovat eivät missään tapauksessa harkitsisi viinilasillisen nauttimista tai sikarin polttamista, mutta heille ei aiheudu mielipahaa liiallisesta syömisestä illallispöydässä. Näin ei pitäisi oleman!

Sananlaskut 23:20-21 varoittaa meitä, "Älä eksy juomarien seuraan, karta lihapadan ääressä mässäileviä, sillä juomari ja syömäri köyhtyy, nuokkuu lopulta ryysyissä." Sananl. 28:7 opettaa, "Viisas se poika, joka opetukset muistaa, isänsä häpäisee, joka irstailuissa kulkee. Sananl. 23:2 kuuluu, "Tuki vaikka veitsellä kurkkusi, nälällesi älä anna valtaa."

Ruokahalua käytetään näissä vertauksena kyvystämme kontrolloida itseämme. Jos emme pysty hallitsemaan ruokahaluamme, emme myöskään pysty hallitsemaan muita halujamme, kuten esim. mieltämme (himoja, kateutta, vihaa), emmekä pysty hillitsemään kieltämme juoruilusta tai toran lietsomisesta. Meidän ei pidä sallia ruokahalumme kontrolloivan meitä, sen sijaan meidän on hallittava ruokahaluamme. (Lue myös 5. Moos. 21:20, Sananl. 23:2, 2. Piet. 1:5-7, 2. Tim. 3:1-9, ja 2. Kor. 10:5.) Kyky sanoa "ei" mille tahansa liialliselle - itse kuri - on yksi uskoville annetuista Hengen hedelmistä (Gal. 5:22).

Jumala on siunannut meidät monilla maapallon tuottamilla ruoka-aineilla, jotka ovat herkullisia, ravitsevia ja nautinnollisia. Meidän pitäisi kunnioittaa Jumalan luomistyötä nauttimalla näitä kohtuullisissa määrin. Jumala kehottaa meitä hallitsemaan ruokahalumme, sen sijaan että se kontrolloi meitä.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Onko mässäily syntiä? Mitä Raamattu opettaa ylensyömisestä?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries