settings icon
share icon
Kysymys

Mitä Raamattu opettaa masennuksesta? Kuinka kristitty voi voittaa masennuksen?

Vastaus


Masennus on yleinen olotila, joka vaivaa miljoonia kristittyjä ja ei-kristittyjä. Masennuksesta kärsivät voivat kokea voimakkaita surun, vihan, toivottomuuden, väsymyksen ja muiden tunteiden olotiloja. He voivat tuntea itsensä tarpeettomiksi ja saattavat harkita itsemurhaa. He voivat menettää kiinnostuksensa muita ihmisiä ja asioita kohtaan, joista he ennen nauttivat. Masennus alkaa usein elämäntilanteiden alkuunsaamana, joita saattavat olla työttömyys, rakkaan lähimmäisen kuolema, avioero tai psykologinen ongelma kuten omantunnonarvon menetys.

Raamattu kehottaa meitä olemaan täynnä iloa ja ylistystä (Fil. 4:4; Room. 15:11), näin ollen Jumala ilmeisimmin haluaa meidän elävän iloista elämää. Tämä ei ole helppoa olosuhteiden johdosta masennukseen joutuneelle, mutta se voidaan korjata rukouksen kautta, Raamatun opiskelun ja soveltamisen kautta, tukiryhmien avulla, uskovien seurassa olemalla, synnin tunnustuksen, anteeksiantamisen ja neuvonnan avulla. Meidän on tietoisesti pyrittävä ajattelemaan muita kuin itsestämme ja suuntauduttava ulospäin. Masennus voidaan usein hoitaa siten, että siitä kärsivät siirtävät huomion itsestään Kristukseen ja toisiin ihmisiin.

Kliininen masennus on sairaus, joka vaatii lääkärin hoitoa. Se ei kenties johdu ikävistä elämäntilanteista ja sen hoitamiseksi ei riitä oma tahtomme. Vastoin monien kristittyjen uskomuksia, kliinistä masennusta ei aina aiheuta synti. Masennus johtuu joskus fysiologisesta häiriöstä, joiden hoitamiseksi tarvitaan lääkitystä ja neuvontaa. Tietysti Jumala pystyy parantamaan minkä tahansa sairauden ja terveydellisen häiriötilan. Joissakin tapauksissa lääkärin avun etsiminen masennuksen hoitamiseksi on aivan sama kuin avun saaminen fyysiseen vammaan.

Masennuksesta kärsivät voivat vähentää rauhattomuuttaan seuraavin tavoin. Heidän pitää lukea Raamattua jopa silloin kun he tuntevat haluttomuutta siihen. Tunteet voivat johtaa meitä harhaan, mutta Jumalan Sana pysyy lujana ja muuttumattomana. Meidän on uskottava lujasti Jumalaan ja sitä lujemmin, mitä enemmän koemme vaikeuksia ja houkutuksia. Raamatun mukaan Jumala ei koskaan salli sellaisten houkutusten tulla elämäämme, joita me emme pysty vastustamaan (1. Kor. 10:13). Vaikka masennus ei ole synti, olemme silti vastuullisia käyttäytymisestämme koettelemusten edessä ja vastuullisia etsimään ammattiauttajan apua tilanteen niin vaatiessa. "Olkaamme sen tähden hänen välityksellään alati uhraamassa Jumalalle kiitosuhria, niiden huulten hedelmää, jotka tunnustavat hänen nimeään" (Hepr. 13:15).

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mitä Raamattu opettaa masennuksesta? Kuinka kristitty voi voittaa masennuksen?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries