settings icon
share icon
Kysymys

Mitä Raamattu opettaa maailmanlopusta?

Vastaus


Maailmanloppu kuvataan 2. Piet. 3:10:ssä: ” Herran päivä tulee kuin varas. Sinä päivänä taivaat katoavat jylisten, taivaankappaleet palavat ja hajoavat. Silloin paljastuu maa ja kaikki, mitä ihminen on maan päällä saanut aikaan.” Tämä on ”Herran päivänä” tunnetun tapahtuman päätös. Silloin Jumala puuttuu ihmiskunnan historiaan voimallisesti tuomion antamiseksi ja tuhoaa ”taivaan ja maan” (1. Moos. 1:1), jotka hän loi.

Raamatun asiantuntijoiden mukaan tämä tapahtuu tuhatvuotisen valtakunnan lopussa. Kristus hallitsee kuninkaana Jerusalemista käsin tuhatvuotisen valtakunnan ajan istuen Daavidin valtaistuimella (Luuk. 1:32-33). Hänen paimentaa maailmaa rautaisella sauvalla (Ilm. 19:15) ja vallitsee rauha. Tuhannen vuoden lopussa Saatana vapautetaan, hänet kukistetaan uudelleen ja heitetään tuliseen järveen iankaikkisesti (Ilm. 20:7-10). Jumalan suorittaman lopullisen tuomion jälkeen seuraa 2. Piet. 3:10 kuvaama maailmanloppu. Raamatussa kerrotaan useita yksityiskohtia tästä tapahtumasta.

Ensimmäiseksi, se on mullistava tapahtuma. ”Taivaat” viittaa aineelliseen maailmankaikkeuteen, tähtiin, planeettoihin ja galakseihin, jotka kaikki tuhoutuvat jonkinlaisessa valtaisassa räjähdyksessä ja kaikki materia tuhoutuu. Kaikki aineet sulavat kuumuudessa (2. Piet. 3:12). Se on myös äänekäs tapahtuma, jota kuvaillaan jylinällä. Kenellekään ei jää epäselväksi, mitä tapahtuu. Kaikki näkevät ja kuulevat sen, koska meille kerrotaan, kuinka ”paljastuu maa ja kaikki, mitä ihminen on maan päällä saanut aikaan.”

Jumala luo ”uuden taivaan ja uuden maan” (Ilm. 21:1). Siihen kuuluu uusi Jerusalem (jae 2), taivaan pääkaupunki ja täydellisen pyhyyden koti, joka laskeutuu alas taivaasta uuteen maahan. Pyhät, joiden nimet ovat ”Karitsan elämän kirjassa” (Ilm. 13:8), elävät siellä iankaikkisesti. Pietari kuvailee tätä uutta luomusta vanhurskauden tyyssijana (2. Piet. 3:13).

Pietarin kuvauksen kenties tärkein osa on hänen jakeissa 11-12 esittämänsä kysymys: ”Koska tämä kaikki näin hajoaa, millaisia onkaan pyhässä elämässä ja hurskaissa teoissa oltava niiden, jotka odottavat Jumalan päivää ja jouduttavat sen tuloa?” Heidän on elettävä pyhästi ja hurskaasti. Kristityt tietävät, mitä on tulossa. Siksi meidän on elettävä sen mukaisella tavalla. Elämämme kulkee vääjäämättömästi kohti loppuaan ja meidän on keskityttävä uuteen taivaaseen ja uuteen maahan. ”Pyhä ja hurskas” elämämme olkoon todistuksena niille, jotka eivät tunne Pelastajaa. Meidän on kerrottava heille Pelastajasta, jotta he voivat välttyä siltä ankaralta kohtalolta, jonka hänet hylkäävät saavat osakseen. Me odotamme innolla ”taivaasta hänen Poikaansa, jonka hän herätti kuolleista, Jeesusta, joka pelastaa meidät tulevalta vihalta (1. Tess. 1:10).

English



Paluu suomenkieliselle etusivulle

Mitä Raamattu opettaa maailmanlopusta?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries