settings icon
share icon
Kysymys

Kuinka ja kenelle Jeesus maksoi lunnaat meistä?

Vastaus


Lunnaat maksetaan, jotta vankina oleva vapautuisi. Jeesus maksoi lunnaat meistä vapauttaakseen meidät synnistä, kuolemasta ja helvetistä. Jumala vaatii uhreja, kuten on kuvattu Mooseksen kirjoissa. Vanhan testamentin aikoihin Jumala käski israelilaisia uhraamaan eläimiä sijaisuhreina. Se merkitsi sitä, että eläin kuoli henkilön sijaan. Kuolema oli synnin rangaistus (Room. 6:23).2. Moos. 29:36a kertoo, " Uhraa joka päivä nuori sonni syntien sovitukseksi. "

Jumala vaatii meiltä pyhyyttä (1. Piet. 1:15-16). Jumalan laki vaatii pyhyyttä. Syntiemme tähden emme voi antaa Jumalalle täydellistä pyhyyttä (Room. 3:23). Mutta Jumala vaatii määräystensä täyttämistä. Uhrit täyttävät Jumalan vaatimukset. Tämän vuoksi tarvitsemme Jeesusta. Hepr. 9:12-15 kertoo meille, "Hän ei ole tuonut uhrina pukkien eikä sonnien verta, hän on uhrannut oman verensä. Näin hän on kertakaikkisesti täyttänyt tehtävänsä, astunut sisään kaikkeinpyhimpään ja hankkinut meille ikiajoiksi lunastuksen. Jos jo pukkien ja härkien veri ja saastuneiden päälle vihmottava hiehon tuhka puhdistaa ihmisen ulkonaisiin menoihin kelvolliseksi, kuinka paljon paremmin puhdistaakaan Kristuksen veri! Ikuisen henkensä voimalla hän on antanut itsensä virheettömänä uhrina Jumalalle, ja hänen verensä puhdistaa meidän omantuntomme kuoleman teoista, niin että voimme palvella elävää Jumalaa. Sitä varten Kristus on tullut uuden liiton välittäjäksi, että hänen kuolemansa vapauttaisi kaikki ensimmäisen liiton aikana tapahtuneista rikkomuksista ja että kutsutut niin saisivat heille luvatun iankaikkisen perinnön."

Samoin Room. 8:3-4 sanoo, "Jumala teki sen, mihin laki ei pystynyt, koska se oli ihmisen turmeltuneen luonnon vuoksi voimaton. Syntien sovittamiseksi hän lähetti tänne oman Poikansa syntisten ihmisten kaltaisena. Näin hän tuomitsi ihmisessä ihmisten synnin, jotta meissä, jotka elämme Hengen emmekä lihamme mukaista elämää, toteutuisi lain vaatima vanhurskaus."

Jeesus selvästikin maksoi lunnaat henkemme edestä Jumalalle. Tuo lunnas oli hänen oma henkensä, hänen oman verensä uhraaminen. Hänen uhrikuolemansa vuoksi jokaisella maanpäällisellä henkilöllä on mahdollisuus hyötyä tuosta sijaiskuolemasta ja saada anteeksi Jumalalta. Ilman Jeesuksen kuolemaa meidän täytyisi tyydyttää Jumalan lain vaatimukset omalla kuolemallamme.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Kuinka ja kenelle Jeesus maksoi lunnaat meistä?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries