settings icon
share icon
Kysymys

Saisiko kristitty harjoittaa liiketoimintaa uskottoman kanssa?

Vastaus


Usein kysytään, saako kristitty olla liiketoiminnassa yhdessä uskottoman kanssa. Tähän liitetään tunnettu raamatunkohta, "Älkää ryhtykö epäuskoisten aisapariksi. Mitä tekemistä on keskenään oikeudella ja vääryydellä, mitä yhteistä on valolla ja pimeydellä?" (2. Kor. 6:14). Tätä jaetta sovelletaan monesti kieltona kristityille avioitua uskottoman kanssa. Sitä voidaan ilman muuta soveltaa naimisiin menoon, mutta mikään ei rajoita sen sovellutusta pelkästään siihen. Kaikenlaiset "aisaparit" epäuskoisten kanssa ovat kielletyt: avioliitot, läheiset ystävyyssuhteet ja monissa tapauksissa myös liikesuhteet.

Tämän käskyn oletuksena on, että uskovan ja uskottoman välillä on suuri juopa. Yleisesti voidaan sanoa, että kristityn motiivit, määränpäät ja menetelmät ovat erilaiset kuin epäuskoisten. Usko muuttaa henkilön luonteen. Kristityn korkeimpana määränpäänä on tuottaa kunniaa Herralle Jeesukselle ja miellyttää häntä kaikessa. Uskottomalle nämä ovat yhdentekeviä. Jos kristityn menetelmät ja tavoitteet liiketoiminnassa ovat samanlaiset kuin uskottoman, on tuollaisen kristityn syytä tarkastella arvoja uudestaan.

2. Korinttolaiskirje 6:14 jatkuu kysymyksellä, “Mitä yhteistä on valolla ja pimeydellä?” Ihmiset elävät ja toimivat "yhdessä", kun he osallistuvat johonkin muiden kanssa. Liiketoimintaa harjoittavat kumppanit ovat yhdessä jakaen monet asiat keskenään. Juuri tästä on kysymys "yhteisyydessä". Pitämällä nämä periaatteet mielessämme, on parasta olla harjoittamatta liiketoimintaa uskottoman kanssa. Jos uskova haluaa todella tuottaa kunniaa Jumalalle liiketoimintansa kautta, silloin ristiriidat epäuskoisen liikekumppanin kanssa ovat väistämättömiä. "Lähteekö kaksi yhdessä kulkemaan, jos eivät ole siitä sopineet?" (Aamos 3:3).

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Saisiko kristitty harjoittaa liiketoimintaa uskottoman kanssa?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries