settings icon
share icon
Kysymys

Kuinka nuori on liian nuori romanttiseen suhteeseen?

Vastaus


Se, onko nuori "liian nuori" aloittamaan ihmissuhteen riippuu hänen kypsyydestä, elämän tavoitteista ja uskosta. Monesti nuoret ovat kypsymättömiä johtuen elämänkokemuksen puutteesta. Kun he ovat vasta havahtumassa tiedostamaan, keitä he ovat, heillä ei kenties ole riittävää hengellistä perustaa romanttiselle suhteelle ja sen vuoksi he saattavat tehdä helpommin vähemmän viisaita ratkaisuja ja kärsivät niistä myöhemmin tunneperäisesti, fyysisesti, psykologisesti ja hengellisesti.

Parisuhteessa oleminen johtaa helposti jatkuvaan kiusaukseen, kun tunteet vastakkaiseen henkilöön syvenevät. Nuoret teini-ikäiset ja jopa vanhemmatkin nuoret, kokevat voimakkaita hormonaalisia ja yhteiskunnallisia paineita, jotka saattavat muodostua lähes kestämättömiksi. Jokainen päivä tuo tulleessaan uusia tunteita - epäilyksiä, pelkoja, sekaannusta, yhdessä ilon ja keveyden tunteiden kanssa - jotka saattavat pään pyörälle. Nuoret käyttävät paljon aikaa ymmärtääkseen itseään ja kuinka suhtautua ympäröivään maailmaan ja ihmisiin. Parisuhteen tuoma lisäpaine tässä elämänvaiheessa voi olla liikaa, erityisesti kun parisuhteen toinen osapuoli kokee samat tunnemyrskyt omassa elämässään. Tällainen varhainen ihmissuhde voi vahingoittaa herkkää ja kehityksen alla olevaa omakuvaa, puhumattakaan viettelyksille alttiiksi joutumisesta. Jos avioitumisajatukset ovat vielä kaukana edessäpäin, on mitä ilmeisimmin liian aikaista aloittaa seurustelu. On paljon turvallisempaa osallistua ryhmätoimintaan, jossa nuoret voivat kehittää sosiaalisia taitojaan ja ystävyyssuhteita ilman romanttisten suhteiden aikaansaamaa painetta ja vaikeuksia.

Huolimatta siitä, milloin henkilö päättää aloittaa romanttisen suhteen, sen ponnahduslautana pitäisi olla hänelle opetettu usko ja halu ymmärtää Jumalan tahto omalle elämälleen. Emme ole koskaan liian nuoria tämän prosessin aloittamiseksi. "Kenenkään ei pidä väheksyä sinua nuoruutesi vuoksi. Näytä sinä uskoville hyvää esimerkkiä puheissasi ja elämäntavoissasi, rakkaudessa, uskossa ja puhtaudessa" (1.Tim. 4:12).

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Kuinka nuori on liian nuori romanttiseen suhteeseen?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries